Румен Христов: Не отказвам ничия подкрепа

  • 22 май 2011 18:02

  • 904
  • 0
Румен Христов: Не отказвам ничия подкрепа
©

Президентът на България би могъл да бъде изключителен фактор в политическия живот на страната. Той трябва да е обединител, а не разединител на нацията. Това заяви на брифинг в Силистра Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в кандидат-президент от СДС


„Няма да искам увеличение на правомощията на президента, но и няма да позволя те да бъдат намалени. Аз смятам да бъда различен, диалогичен, и прагматичен президент, обяви Христов.


Той обеща да работи за повишаване на благосъстоянието на българите противно на схващането, че държавния глава няма правомощия за това.


Президентската институция трябва да бъде гарант за стабилността на институциите и да е в помощ на българските правителства. Президентът и президенството може и да помага дейността на правителството в привличането на инвестиции, допълни Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в.

Кандидатът на СДС изяви увереност, че ще спечели вътрешните избори и ще бъде синият кандидат.
Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в припомни правомощията и задълженията на президентската институция и изтъкна, че това е най-важният едноличен пост в държавата.


Имам амбицията да постигна обединение на максимален брой десни формации около кандидатурата ми за президент, тази цел е лесно постижима, защото при президентските избори няма подреждане на листи, заяви Христов. Синята коалиция е единствената алтернатива на сегашното управление, категоричен бе той.


На въпрос дали би потърсил гласовете на ДПС, Христов отговори: „Всеки е свободен да гласува за когото иска, президентът е на всички българи, така че няма да откажа подкрепа от никой, но няма да влизам в задкулисни действия".


Разчитаме нашият кандидат да стигне поне до балотаж, за да дадем алтернатива на всички десномислещи граждани в България и да не се получи като на предишните президентски избори, на които те трябваше да избират между Волен Сидеров и Георги Първанов, т.е. останаха без алтернатива, допълни Главният секретар на СДС Димитър Иванов.


Управлявящите не предлагат решения, основният проблеми на българските граждани в момента са намаляващите им доходи и безработицата. Европа вече излезе от кризата, а ние затъваме все повече добави Главният секретар на синята партия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
904 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини