Румен Христов: В СДС няма да има стари лица

  • 07 март 2013 20:22

  • 1224
  • 1
Румен Христов: В СДС няма да има стари лица
©

СДС ще прави морална коалиция без стари лица на предстоящите парламентарни избори, заяви в Перник Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в, заместник-председател на СДС, цитиран от БТА.

По думите му в листите ще бъдат включени само 1-2 бивши народни представители, но не от последния парламент. Досега СДС е сключил споразумение с пет формации. Четири от тях са от състава на Синята коалиция. Сред подписалите споразумението са обединените земеделци, Радикалдемократическа партия, Социалдемократическа партия и Гергьовден. Водим преговори и с други десноцентристки формации, но те не са приключили. Проведени са срещи и с новата партия на Корман Исмаилов, на Касим Дал, водени са разговори с ВМРО и НДСВ, но преговорите все още не са приключили. Във вторник предстои извънреден национален съвет, на който ще бъде взето решение в какъв формат ще участва СДС в предстоящия вот. От синята партия допускат, че ще загубят част от твърдото си ядро при евентуална широка коалиция, към каквато сега СДС се стреми.

Според Христов СДС е платило своята цена за допуснатите грешки, като стои вече 12 години в опозиция. От СДС очакват добро представителство на протестиращите в следващия парламент, ако успеят да се обединят. Гражданите показаха на политическата класа, че когато тя поема ангажименти и не ги изпълнява, може да бъде изметена. Сините очакват политиците да си вземат поука и тя да им бъде като обица на ухото. СДС приема исканията на гражданите за абсолютно основателни. Готови сме да започнем веднага дебати по промяна на Конституцията, заяви Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1224 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.07 | 22:19

1
Dano !

Добави коментар

Водещи новини