Хасан Адемов: Крайно време е за нов обществен договор за пенсионната система

  • 07 януари 2015 09:36

  • 1661
  • 2
Хасан Адемов: Крайно време е за нов обществен договор за пенсионната система
© Булфото

Председателят на парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика и бивш социален министър Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва коментира пред БНР предстоящите първи стъпки на работата в парламента по отношение на общественото осигуряване.

Няма внесени текстове, има само заявени намерения от Реформаторския блок и от част от представителите на ГЕРБ. Иначе има идея до 31 март всички компоненти на пенсионната система да се преразгледат и да се предложи на обществото достатъчно приемлив и съгласуван модел, който да дава ясна перспектива и прозрачност на компонентите, като да кажем възраст за пенсиониране, стаж и останалите подробности, заяви той.

Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва подчерта, че е крайно време да има нов обществен договор и ново обществено съгласие, за да не променя всяко едно следващо правителство параметрите на пенсионната система. Имаме и препоръки от ЕК финансовата система на пенсионното осигуряване да бъде достатъчно стабилна, да има адекватни пенсии, да бъде ограничено ранното пенсиониране, посочи бившият социален министър.

По отношение на предложението на Реформаторския блок за индивидуални капиталови партиди в НОИ и избор за осигуряващите се - частен или държавен фонд Адемов каза: "Разбира се, че това може да се случи, но няма такава практика в нито една държава от ЕС. Преди години имаше такъв капиталов стълб в Казахстан, но те се отказаха от този вариант. Това ще бъде някаква иновация не само в България, но и в ЕС".

Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва заяви още, че трябва да има повече яснота около дейността на частните пенсионни дружества, както и че осигурените лица трябва да имат право на избор между консервативен и агресивен начин на инвестиране на техните средства в пенсионните фондове.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1661 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.01.08 | 12:53

2
това , политическата класа оплюскахте всичко

2015.01.08 | 12:53

1
GYAURMANGAL I IBRIK

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини