Плевнелиев: Много пъти съм казвал "не" на Борисов

  • 10 октомври 2011 10:33

  • 3369
  • 19
Плевнелиев: Много пъти съм казвал "не" на Борисов
© Булфото

Кандидатът на ГЕРБ за президент Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е против провеждането на референдум за АЕЦ „Белене”. Той обаче би подкрепил референдум за бъдещето на ядрената енергетика.

Това обясни Плевнелиев на среща със синдикалисти в КНСБ, на която участва и кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на. Според Плевнелиев строителството на АЕЦ "Белене" зависи от изпълнителната власт. Референдумът като инструмент е „ядреното оръжие на демокрацията”, каза той.

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното заяви пред синдикалистите, че той и Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на винаги са били най-независимите членове на правителството.
„Много пъти съм казвал „не” на Борисов, много повече, отколкото Калфин на Първанов", посочи той. Според кандидата за държавен глава - България има нужда от много по-силна външна политика, ориентирана към икономиката. Външната политика трябва да бъде огледало на интересите на страната.

Според него истинската външна политика се прави не чрез изолация, а чрез свързаност. „Президентът може да се бори за инвестиции. В момента на българските предприятия им е трудно да създават работни места, затова България трябва да има активна позиция към инвестиции. По отношение на участието на България в Пакта „Евро плюс” Плевнелиев коментира, че България не трябва да стои зад събитията в Европа, а трябва активно да участва в тях.

Последвайте канала на

3369 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар

2011.10.11 | 01:09

2
Българският народ е мъдър народ. Най-разпространената форма на тази мъдрост е главата, сгушена дълбоко в раменете на масите, които са запомнили от бащи и деди възрожденската поговорка "преклонена глава сабя не я сече". Придържайки се към тази народна мъдрост, българите отдавна са си изработили съответни житейски стратегии и защитен рефлекс: публичното поведение на хората е покорно, наведено и предпазливо. Защо ли? Защото будителите - доколкото ги е имало, никога не са успявали да вдъхнат достатъчно самочувствие на хората в собствените им сили, така че те сами да повярват на себе си, да вдигнат глава и да не живеят според диктата на други. България - в манипулиран предизборен хаос В това е и най-голямото нещастие на българите. Критично мислещите, бунтарите и всички останали от категорията образовани просветители открай време разпространяват по-скоро смут и тревога, отколкото модели на поведение. Нещо по-лошо - доминиращият модел на поведение, практикуван и до днес от т. нар. българска интелигенция, е угоден, удобен, уютно услужлив. “Елитът”, пише Владислав Тодоров, “сивото вещество на нацията, призвано да мисли и създава, е загубил обществената си поръчка, останал е без мисия и без послание”. Няма друго обяснение за предателското мълчание на иначе гласовити медийни експерти, политически анализатори и коментатори пред лицето на пълзящия сред хората страх в моменти, когато нацията е изправена пред избори. Страх, който обобщава опита на миналото и издава предчувствия за бъдещето. Страх от йерархии, страх от началници, страх от партийни метли, страх от собствено мнение, страх от социална ангажираност, страх от отговорност, страх от конкуренция, страх от самия страх... "Кога за последен път си казахме, че нещо зависи от нас?" Живеем в съзнателно разбъркано предизборно време. Апаратните манипулации, добре изчисленият регламент за неравнопоставеност между кандидат-президентските двойки, както и нечистоплътното внушение, че в България съществува демократична медийна среда, са тенденциозно създаден хаос в страната. Примирението пред този факт е поредното предателство на българската интелигенция. “Кога за последен път си казахме, че нещо зависи от нас? Кога за последно повярвахме, че ние, а не някой друг държи поводите на живота ни? Преди твърде много време...” А времето ни е ограничено, предупреждаваше Стив Джобс. “Не го губете, за да живеете чужд живот. Не влизайте в капана на догмата да живеете според очакванията на другите! Не позволявайте чуждите мнения да заглушават вашия собствен вътрешен глас.” Националната еволюция зависи от това...
попов

2011.10.11 | 21:04

6
Казвал си "НЕ" на Боко ама само в сънищата си. Незнам кой заблуждаваш, че си нещо по различно от многото му пионки.
kinesiotapebg.eu

2011.10.10 | 15:21

1
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu
АБВ

2011.10.11 | 21:04

5
Като например....?
id

2011.10.11 | 21:04

4
Из Наръчника по манипулативни техники от философа Ноам Чомски: Говори на хората сякаш са малолетни или... малоумни! Първо правило: стратегията "отклоняване на вниманието" е незаменима за насочване на обществения интерес встрани от истинските социални проблеми. Това е основен елемент за успешно контролиране на народа и за подмяна на дневния ред на обществото. Второ правило: заливай хората с поток от несъществена информация, периодично лансирай стари сюжети, особено свързани с чувствителни теми от миналото. Захласнати около клюките, на тях не им остава време нито да мислят, нито да задават въпроси. Активирането на износени сценарии винаги върши работа. Трето правило: класически метод за туширане на критичното чувство на индивида е да се използва емоционалният регистър в много по-голяма степен отколкото рационалният. Това въздейства върху подсъзнанието и е успешен способ за насаждане на страхове и несигурност и за внушаване на определен тип поведение. Четвърто правило: да се говори на хората сякаш са малолетни или малоумни: "Ако се обръщаш към тях като към 12-годишни, е много вероятно (поради ефекта на внушението) да ти отговарят сякаш наистина са на толкова…", твърди Чомски. Пето правило: да се окуражава и разпространява глупостта, вулгарността и необразоваността. Шесто правило: качеството на образованието, което се предлага на мнозинството, да бъде възможно най-посредствено, така че разликата между неосведомеността "долу" и информацията "горе" да бъде непреодолима. Седмо правило: контролирай хората и не им давай те да те контролират, внушавай им, че те сами са пожелали да бъдат пазени, водени, обгрижвани - така искането за ограничаване на личната им свобода ще бъде отговор на тяхното желание за повече сигурност.
Аз

2011.10.11 | 21:04

3
Аболютна пионка на мутрата борисов ! Разберете най сетне че групировката герб не и пука нито за бедните нито за безработните нито за онкоболните ! Пука му на боко само да си реже лентички и герб да редят свои хора за обществени поръчки и евро пари ! Това е горчивата истина ! Няма да си мръднат пръста дори заради циганизацията която им е угодна заради мангалските гласове ! Ще ни хвърлят прах в очите както го правеха комунистите и тройната коалиция ! Да не забравяме че бойко е комунист-живковист и сикаджийска мутра,слуга на златев и тим !

2011.10.12 | 17:36

7
Може и да му е казвал ''НЕ'', в дните в които е бил неразположен :))))))))))))

2011.10.12 | 23:08

11
абе мижитурко мамина ,какво'не' , сиказал като устата ти е все заета от правенето на тутурутки на боко.
7

2011.10.12 | 23:08

10
Палячовците в България не са смешни а трагични.
Гого

2011.10.12 | 23:08

9
Сигурно доста те шамаросва Б.Б като чуе това което не иска!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини