Ген. Атанасов: Някои хора отчаяно искат да запазят статуквото в ДАНС

  • 15 декември 2014 17:48

  • 2255
  • 7
Ген. Атанасов: Някои хора отчаяно искат да запазят статуквото в ДАНС
©

Голяма част от аргументите в декларацията на ДАНС, с която се настоява ГДБОП да не бъде връщана в МВР, са несериозни. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от Реформаторския блок председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров.

Изваждането на ГДБОП от МВР беше изваждане на службата от естествената й среда. ДАНС има съвсем различни, аналитични функции, добави той и определи декларацията като "отчайващи действия, които имат за цел да запазят статуквото в интерес на определен кръг лица".

Шефът на вътрешната комисия в парламента се усъмни, че действията на ДАНС са свързани с "проспиването на източването на КТБ". Къде бяха тези хора, когато трябваше да спрат процесите в КТБ, а сега бранят статуквото. От създаването си ДАНС е съпътствана от скандали, каза ген. Атанасов.

По думите му от запазване на статуквото в ДАНС имат интерес бившият лидер на БСП Сергей Станишев, който според ген. Атанасов е използвал службата за справяне с вътрешнопартийни разправии, и ДПС. Статуквото поддържа обръчите от фирми на сараите, заяви председателят на вътрешната комисия в парламента.

Освен изваждането на ГДБОП от ДАНС, има нужда от още няколко много сериозни законови промени, за да се върне този сектор към нормалността, подчерта той.

По повод изчезването на бившия председател на ДАНС Петко Сертов ген. Атанасов заяви, че службите не бива да бъдат укорявани за това, че "един човек е заминал някъде". Той припомни, че все още няма данни за извършено престъпление срещу Сертов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2255 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
PL

2014.12.18 | 12:50

7
Saraiskata agenciq DANS ... pulen bokluk !

2014.12.16 | 11:29

6
А кой командва ДАНС,не са ли политиците,които нямат представа от сигурност и не би трябвало да се месят в работата на ДАНС,но го правят с лични или партийни цели?А за ГДБОП отворете нета,навсякъде се носят слухове и писания,че е престъпна група.За всичко са виновни политиците,които разполагат с повече власт и се месят в сигурността.Дали е Доган или някой друг,все тая,политиците не трябва да имат власт над службите осигуряващи сигурността на държавата.

2014.12.16 | 11:29

5
Jaba,iaj mi uia,kolko prestapnici si vkaral v zatvora?Nito edin !!!
Любо Ангелов от Бургас, член на ПП АТАКА

2014.12.16 | 10:07

4
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ?Нима забравихте за Костинброд, който се оказа прах на хората в очите? Нима забравихте че Разговора на Борисов със Танов не излезе това за което комунистите претендираха че е? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ

2014.12.16 | 10:07

3
Този генерал,като зная,че е от партията на Иван Костов, винаги ме навява на една мисъл:Дали с действията си е защитавал ПАГУБНАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ!

2014.12.16 | 10:07

2
Бареков: Защо Росен Петров да не е вътрешен министър, знае 6 езика. Той: Конгретюлейшън

2014.12.16 | 08:26

1
Статуквото се изказа против статуквото.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини