Патриотите се обявиха за нарочна държавна грижа за правата на човека

  • 10 декември 2014 10:11

  • 1182
  • 5
Патриотите се обявиха за нарочна държавна грижа за правата на човека
© Булфото (архив)

Патриотите се обявиха за нарочна държавна грижа за правата на човека във и извън България.

В декларация от името на ПГ на  Патриотичния фронт /ПФ/, прочетена от Искрен Веселинов във връзка с Международния ден за правата на човека, се обявява:

Ние от коалиция Патриотичен фронт заявяваме отговорно, че ще поставим специален фокус за издигане правата на всеки гражданин
- във и извън страната, на пиедестала на особена и нарочна държавна грижа.

ПФ намира този ден за изключително знаков, българският патриотизъм бе заченат като борба за човешки права и днес той е борба за истина, свобода и равенство, се посочва в текста. Всеки български гражданин е равен пред закона, независимо от етнос и религия, припомнят патриотите. Днес, посочи Веселинов, не бива да забравяме, че милиони наши сънародници нямат възможността да живеят в условията на свобода на съвестта, самосъзнанието и волята. В близки наши страни мнозина българи търпят репресии само заради самоопределението си, констатират патриотите и добавят, че в Република Македония има голяма разлика между народа и политическата върхушка.

Народът на Македония е свързан с искрено приятелство с България, голяма част от него знае своя български корен, но политиците в Скопие правят всичко възможно да утвърдят противопоставянето на България като официална доктрина на младата република, а от това страдат обикновените хора, каза Искрен Веселинов.

Депутатът призова в ден като този българското Народно събрание да припомни тези обстоятелства и да направи всичко по силите си в името на историческата и човешката справедливост.

Над един милион са само прогонените християни от Ирак, над 500 000 - от Сирия, да споменем и жертвите на конфликта в Украйна, 11 септември 2001 г. и други актове на тероризъм, Спаска Митрова, която заради куража си да се самоопредели като българка е лишена както от свободата си, така и от детето си., инцидента на летище "Сарафово", изреди факти Искрен Веселинов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1182 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.12.10 | 20:37

5
СИГУРНО ПО МЕТОДА НА АДОЛФ МОЧКОВ - ЦИГАНИТЕ, БЪЛГАРИТЕ И ЕВРЕИТЕ СА ВИНОВНИ ЗАЩОТО СА ЦИГАНИ, БЪЛГАРИ И ЕВРЕИ. НАЧЕЛО КОМУНИСТ И ЧЕНГЕТА И ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ПО НЯКОЙ ФАШИСТ.

2014.12.10 | 20:36

4
Дрън ,дрън -бозааааааа !

2014.12.10 | 20:36

3
Пак милиционерите ще се грижат за хората. Аре нема нужда.

2014.12.10 | 20:36

2
Равенството пред закона е единствения добър път на страната,но с тези лъжливи юристи няма как да стане.Ако всички са равни пред закона,не само престъпността ще намалее,но и благоденствието и икономиката ще се вдигнат на крака,но не би,някои са по-равни пред останалите(не става дума за малцинствата,а по принцип).

2014.12.10 | 20:36

1
АДОЛФ МОЧКОВ ЛИ ЩЕ СЕ ГРИЖИ ЗА ХОРАТА?

Добави коментар

Водещи новини