Плевнелиев: Беше година на тежко политическо противопоставяне

  • 04 декември 2014 16:43

  • 893
  • 5
Плевнелиев: Беше година на тежко политическо противопоставяне
© Булфото

Изминалата година беше извънредно трудна, година на комбинация от външни и вътрешни кризи за страната, но вие, уважаеми кметове, изпълнихте достойно дълга си, каза пред присъстващите президентът Плевнелиев. Всички бяхме свидетели на остро политическо противопоставяне, но вие бяхте близо до всеки гражданин, независимо от партийна принадлежност, вяра и етнос. Измина една година на рекорден брой бедствия и аварии, но когато централната власт беше затруднена, вие работихте денонощно заедно с хилядите доброволци, за да помогнете на хората в беда.

Това каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, който участва в Годишната конференция на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ в НДК .

Президентът посочи, че отиващата си година беше година на замразени две европрограми, забавени плащания, но представителите на местната власт са продължили да изпълняват проектите, въпреки трудностите. Беше година на тежко политическо противопоставяне, но вие не допуснахте хората да бъдат разделени, каза Плевнелиев пред присъстващите. Въвеждането на нова система за финансово преразпределение на ресурсите е важна стъпка в посока на реализиране на реформата.

Прехвърлянето на правомощия от държавните органи към общините трябва да се обезпечи и с необходимия финансов ресурс, заяви Плевнелиев, по чиито думи трябва да се намерят механизми за допълнително финансиране на функционалните отговорности на общините посредством разширяване на обхвата на общинските данъчни приходи, възможности за провеждане на собствена икономическа политика чрез предоставяне на данъчни облекчения и стимули. Президентът посочи, че решенията на проблемите в общините невинаги са универсални, съвсем различен е статутът на малките общини в страната, на които държавата трябва да предложи своята целенасочена подкрепа.

Президентът отбеляза, че наред с посочването на проблемите, трябва да се отчете и напредъкът. Той посочи, че постигнатата добра комуникация между местните власти и държавните институции е национално отговорна позиция и гаранция за стабилност.

Последвайте канала на

Нора Виткова
893 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.12.05 | 09:09

5
Дори Ж.Желев беше по добър президент,дори с грешките си.А вие,г-н Плевнелиев,със своята политика на анти към всичко,което не е от ЗАПАДА,ще ви запомним като най-слаб президент.Вие със Шаламанов едва не обявихте война на Русия.Не разбрахте,едно е политика,друго икономика и заради това Путин ви удари шамара.Иначе сметките и имотите ви са на висота.

2014.12.05 | 09:09

4
ти срама немаш.в мечтите си виждаме ЮЖЕН ПОТОК , по коледа стават чудеса
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.12.05 | 09:01

3
''ДОКЛАДНА от Ахмед Емин – началник кабинет Г-н Председател Във връзка с постигнатото споразумение с г-н Волен Сидеров и решение на ЦОБ, аз изпълних поставената от вас задача, като предадох сумата 1 600 000 лв. /милион и шестстотин хиляди лева/ на г-н Волен Сидеров, за подпомагане на неговата предизборна кампания. Сумата бе предадена в присъствието на определените от Вас представители от ЦОБ – Камен Костадинов и Росен Владимиров. ПЕЧАТ.С уважение:''А. Емин'' Извод: Ахмед Доган е дал 1,6 млн. лв. на лидера на "Атака" Волен Сидеров за предизборна кампания през 2005 година.След това Доган убива А.Емин, за да заличи следите си, но документът останал непокътнат. Светна истината че АТАКА е проект на ДПС, със цел насаждане на етнически конфликти във България,с единствената цел разделението и. Събуди се Българино!

2014.12.05 | 09:00

2
О мистър Бийн пак ли ти бе омръзна ми да ти гледам тъпата мутра!!!!
wrhrh

2014.12.05 | 08:21

1
Русия няма право да не строи забранения от България газопровод - казва нашенеца днеска

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини