Борисов отново на прицела на Корнелия Нинова

  • 07 октомври 2011 07:30

  • 2024
  • 0
Борисов отново на прицела на Корнелия Нинова
© Булфото

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще открие парламентарния контрол от 09.00 часа с отговорите си на три депутатски въпроса.

Питане към него има депутатът от ПГ на Коалиция за България Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, относно отчета на правителството за изминалите две години и приоритетите за оставащия период от мандата. Нинова ще зададе въпрос на Борисов и за актуализация на антикризисния план на правителството. Депутатът от левицата Милена Христова очаква отговор от премиера относно политическата отговорност за обществените протести след случая в село Катуница.


След участието на премиера Борисов в парламентарния контрол министърът на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко също ще отговори на депутатски въпрос – относно заетостта, безработицата и доходите на хората в Област Кюстендил.


Депутатите от ПГ на Коалиция за България Пенко Атанасов и Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 ще питат икономическия министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко за обезпечаването на гаранции при несъстоятелност на туристически фирми.


В парламентарния контрол ще участват още военният министър Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март, образователният министър Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко, министърът на околната среда и водите Нона Караджова, както и земеделският министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на. Той ще отговори на питане от депутата на левицата Меглена Плугчиева относно проблемите в горския сектор след приемането на новия Закон за горите.


Последен в парламентарния контрол ще участва министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. Към нея са постъпили 4 въпроса от народни представители.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2024 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини