Слави Бинев: Знам как се правят пари от култура (видео+галерия)

  • 02 декември 2014 11:08

  • 6955
  • 18
Слави Бинев: Знам как се правят пари от култура (видео+галерия)
©

Не съм се молил да поемам тази комисия. Това беше политическо решение. Аз исках да поема комисията по европейски въпроси и контрол над еврофондовете. Надали има някой по подготвен от мен по темата за еврофондовете.

Това обяви на специална пресконференция Слави БиневСлави Бинев Славчо Пенчев Бинев, по известен като Слави Бинев,  е роден  в град София в семейството на от Патриотичния фронт, който беше назначен за шеф на парламентарната комисия по култура и медии, което предизвика доста реакции в медиите и обществеността. Това внимание, което беше отделено на мен, трябваше да бъде отделено на всички назначения. Питайте министъра на спорта колко лицеви опори може да направи. Питайте икономическия министър колко данъци е платил. Последните дни чух много приказки по мой адрес. Те бяха изговорени от хора, които дори не ме познават. Сигурно има някой, който се чувства засегнат. Говоря за БНТ. Ако съм виновен, съм готов да се извиня, заяви Бинев.

Медиите трябва да се отърсят от своите зависимости. Трябва да се зададе въпроса дали не трябва да има контрол над обществените медии. Аз поставям тези проблеми и е нормално да ме атакуват разни хора, на които ще им прекъсна взимането на паричките. Трябва да си подадем ръце и да продължим напред. На тези, които казват, че не мога да пея, рисувам и пиша стихове, им отговарям: Напълно сте прави. Нямам такива способности. Аз съм силен в други неща. Нашата работа е да надзираваме и да контролираме, а не да бъдем специалисти. Парите за култура намаляват. Нашата цел е да ги увеличим. Има няколко еврофонда за култура, а тук не е направено нищо и не са усвоени никакви пари. Трябва да се борим да бъде вдигната завесата на тези европейски пари и те да стигнат до последния човек занимаващ се с култура, каза още Бинев.

Има една трета причина, поради която смятам, че съм най-подготвен за председател на тази комисия. През 2018 година София ще поеме председателството на ЕС. София ще стане трета столица на Европа. У нас най-конвертируеми са културата и спорта. Трябва да започнем да работим от вчера. Ясно трябва да обявим как ще рекламираме нашата култура и спорт. Всички ме обвиняват за БИАД. Познавам много музиканти, които казват: Мога да слушам Клайдерман от сутрин от вечер, но ако трябва да изкарам пари, ще правя чалга. Аз съм създал и много други заведения, в които свиреха и творяха само български творци. Аз знам как се изкарват пари от култура. Бъдете сигурни, че съм прочел повече книги от "Винету", категоричен беше Бинев.

Има три варианта да подам оставка. Препоръчан съм за този пост от Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. Ако той каже да се оттегля като председател на комисията по медии и култура, ще го направя. Това е първият вариант. Ако Орхан Исмаилов и областният управител на София си подадат оставката, ще ги последвам на секундата. Това е вторият вариант. Ако усетя, че ме саботират, също ще си тръгна. В моята комисия ще са представени всички гилдии. Не говоря за любов и разбирателство, а за работа. Всеки един министър, зам.-министър, държавник, трябва да прави като мен. Когато го атакуват, да излиза и да дава обяснения, както правя аз сега. В моята автобиография няма нещо, от което да се срамувам. Нарекоха ме мутра, за да ме изкарат лош и да ме отстранят. Навсякъде в чужбина ме уважават и ценят, а тук ме плюят. Кое ме прави мутра? Това, че съм защитил семейството си и не съм участвал в пошлата приватизация? Докарайте един човек, който да каже: Този ме е тормозил. Моите таланти са другаде и няма от какво да се срамувам, обяви Бинев.

Искам да не ме съди никой от предубеденост, а по делата. Аз съм нападнат абсолютно незаслужено. Имаме един път с вас. Да си простим взаимно, да си стисне ръцете и да вървим напред. Не се оправдавам и не искам състрадание. Искам справедливост. Нямам притеснения от нищо. Предпочитам да бъда посрещнат на нож и да бъда изпратен с фанфари, пожела си депутатът.

Аз съм един от най-големите критици на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и гласувах против него, но трябва да се съобразявам с решенията на парламентарната група. Не търся варианти за реваншизъм. Днес ще имаме заседание, на което трябва да се реши дали ще подкрепяме правителството. Не мога да кажа какво ще решим. Моето мнение е ясно. То е ясно още от моето гласуване в парламента, разкри Бинев.

Аз смятам, че атаките срещу мен се правят, за да може да се отвлече вниманието от всички други назначения в комисиите. Другото е, за да бъде оказан политически натиск върху нас, защото показваме недоволството си от назначенията на Орхан Исмаилов и областния управител на София. Някой плаща на редица интелектуалци, за да протестират срещу мен. Не мога да кажа кой плаща. Платените интелектуалци ги виждате всеки ден по телевизора. Те не ме познават, но говорят срещу мен. Не изключвам възможността Цветан Цветанов да участва в тези атаки, обяви Бинев.

Снимки от пресконференцията и как Слави БиневСлави Бинев Славчо Пенчев Бинев, по известен като Слави Бинев,  е роден  в град София в семейството на получава Златен скункс от Господари на ефира може да разгледате тук.

Филип Епитропов
6955 18

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 18

Добави коментар
Карина

2015.03.15 | 09:17

18
Всеки заслужава шанс!
аника

2015.03.15 | 09:17

17
Не го защитавам, ама нека покаже какво може, пък после ще го съдим по делата му.

2015.03.15 | 09:16

16
той затова е там ,да прави пари

2015.03.15 | 09:16

15
Знаеш ли как се правят пари от крадене в тази сфера? Значи си експерт в тази област.
на нож

2015.03.15 | 09:16

14
По голям простак няма ли в ПФ та сложиха този олигофрен (така наречения архонт)
Сарафа

2015.03.15 | 09:16

13
Да видим какво ще направи косле коментираите!
Бинев

2015.03.15 | 09:16

12
е кретен, наистина е кретен. Просто му вижте коледните картички, които праща от няколко години насам и ще видите каква култура ще прави. Бахти глупака ! И кой го сложи там въпроса ?

2015.03.15 | 09:16

11
Този гласува с "да" при приемане на закона за геи-браковете, после се оправда , че е било "техническа" грешка.
123

2015.03.15 | 09:16

10
ПРОВЕРЕТЕ КОИ СА РОДИТЕЛИТЕ Н СЛАВИ БИНЕВ ОТ КАКВА СРЕДА ПРОИЗЛИЗА И ТОГАВА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ ;МНОГО ПСЕВДОИНТЕЛЕКТУАЛЦИ КАТО НАЙО ТИЦИН ,АКО ЩЕ ДА ОКРАДАТ И БТВ И НОВА ВКУПОМ;КАКАТО НАПРАВИ С БНТ ЧРЕЗ ПОШЛИТЕ СИ ПРОДУКЦИИ ПАК НЯМА ДА МОЖЕ ДА СИ КУПИ ГЕНИТИЧНИЯ ФОНД НА СЛАВИ БИНЕВ /С.Б. Е СИН НА ПРОФЕСОР ПО ФИЗИКА ;А ДЯДО МУ Е ПИСАТЕЛ/
бай Слави Трифонов

2015.03.15 | 09:16

9
Само аз от 25 години съм истински свободен да виждам истината въоръжен с очилата и само аз я казвам За 25 години превърнахте НРБ в биг брадър на идиоти и педали! Пари се правят от чалга и халтура НЕ ОТ КУЛТУРА!

Добави коментар

Водещи новини