Искат лидер на РБ с предвидимо поведение и чувство за баланс

  • 30 ноември 2014 15:25

  • 2123
  • 6
Искат лидер на РБ с предвидимо поведение и чувство за баланс
© Булфото

Рано или късно ще има лидер на Реформаторския блок, но той трябва да отговаря на следните условия - да има предвидимо поведение и внимателно изградено чувство за баланс.

Това каза в Бургас Даниел Вълчев след кръгла маса "А сега накъде - реформи и реформатори". Той добави, че хората трябва да се оценяват според заслугите и уменията, а не по линия на стари партийни другари.

По време на форума в Бургас стана ясно, че "Движение България на гражданите" предлага на партньорите си в Реформаторския блок "пътна карта" за развитие и укрепване на блока. Като част от нея е в най-скоро време да се възстанови работата на Изпълнителния съвет на блока, така както е записано в учредителното споразумение.

На кръглата маса бе вицепремиерът и лидер на Движение България на гражданите Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Тя каза, че трябва да се направи анализ дали учредителното споразумение отговаря на етапа, на който е блокът и да започне работа по него, като включително през промените се реши въпросът за т.нар. конгрес.

На кръглата маса е бил обсъден въпросът и как продължава изграждането на Гражданските съвети навсякъде в страната - как и при какви правила. За Движение България на гражданите това е нормален начин на работа и всяка позиция се взема по открити и ясно разписани правила. "Пътната карта" е важна и за местните избори, които предстоят, категорична беше Кунев, цитирана от БТА. Според нея е възможно партньорите да се обединят около картата за развитие на блока до края на годината.

Заместник-председателят на движението Найден Зеленогорски посочи, че в момента е прибързано да се отива на вариант единна партия. Реформаторският блок има висока подкрепа, защото събира различни партии. "Партията ще намали подкрепата до едно твърдо ядро и това ще намали подкрепата за нас", каза още той. По думите му не е добре да се повтори грешката с консолидацията на СДС отпреди години в единна партия, решение доказало се като не най-правилното в дългосрочен и стратегически аспект.

Даниел Вълчев добави, че движението не е против провеждането на съюзен конгрес, но по правила - да е ясно колко души, как се избират, какъв е дневният ред и какъв е срокът за предложенията.

Последвайте канала на

2123 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.12.01 | 11:16

6
ТО НЯМА ТАКЪВ ТАМ. ОСВЕН ОРХАН ИСМАИЛОВ, КОЙТО Е ТОЛКОВА ПРИМИТИВЕН, ЧЕ Е НАПЪЛНО ПРЕДВИДИМ.

2014.12.01 | 11:16

5
Предпочитам ГЕРБ
д-р Менгеле

2014.12.01 | 03:16

4
Е това е все едно, да искаш от змия вълна или от коч мляко! Тия всичките от РБ, ГЕРБ,ДПС, БДЦ - трябва да се закарат на стадиона и да им се тегли куршума, останалите където не може да ги побере стадиона, да се избесят по стълбовете с главата надолу!

2014.12.01 | 03:15

3
ВСИЧКИ , без АТАКА , са крадци , лъжци и предатели ! Пълни боклуци , разрушили БЪЛГАРИЯ и направиха българите НАЙ - БЕДНИ в цяла ЕВРОПА !

2014.12.01 | 01:13

1
Турци!
VASIL VASILEV LICHEN ASISTENT

2014.12.01 | 01:14

2
DA NAISTINA SA TAKIVA ILI ENICHARI ........

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини