Вижте разпределението на ресорите в 22-те парламентарни комисии

  • 28 ноември 2014 10:22

  • 3160
  • 4
Вижте разпределението на ресорите в 22-те парламентарни комисии
©

Народните представители избраха всички 22 парламентарни комисии. В началото на днешното пленарно заседание бяха попълнени и останалите 10 комисии, чиито състав вчера не бе ясен.

Това бяха комисията по икономическа политика и туризъм, комисията по енергетика, комисията по бюджет и финанси, комисията по външна политика, комисията по отбрана, комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, комисията по образование и наука, комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите, комисията за борба с корупцията, конфликта и интереси и парламентарната етика и комисията за наблюдение на дейността на ДКЕВР.

От 10-те новосформирани комисии ГЕРБ ще има председателски места в 4, БСП в 1, РБ - 2, ПФ - 2 и АБВ в 1.

Менда Стоянова, Делян Добрев, Джема Грозданова и Милена Дамянова са новите председатели на комисиите от ГЕРБ, съответно в бюджетна, енергийна, външна и образователна комисия. БСП получи ръководството на комисията по икономическа политика и туризъм, която ще бъде оглавена от Петър Кънев. Реформаторският блок поема председателските места на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в лицето на Атанас Атанасов и на комисията за взаимодействие с гражданските организации - Бойка Маринска.

Патриотичният фронт ще оглави комисията за наблюдение на ДКЕВР, но председател няма да бъде лидерът на НСФБ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, а депутатът Искрен Веселинов. ПФ взема и ръководството на комисията за борба с корупцията и парламентарна етика, председател на която ще бъде Валентин Иванов. АБВ взема ръководството на комисията по отбрана, която ще бъде оглавена от ген. Михо Михов.

Общо ГЕРБ ще имат 9 председателски места в комисиите, РБ - 5, БСП - 1, ДПС - 1, ПФ - 3, АБВ - 2, БДЦ - 1. "Атака" не получава нито една комисия, като ще се задоволи единствено със зам.-председателското място на комисията по труда и социалната политика, което ще бъде заето от Десислав Чуколов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3160 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ПРЕДСЕДАТЕЛИ

2014.11.30 | 20:48

4
МАЯ МАНОЛОВА КОМИСИЯТА ПО ИЗБОРИ. КИРИЛ ДОБРЕВ ПО ТРАНСГРАНИЧНОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО. ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ КОМИСИЯТА ПО ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ.

2014.11.28 | 13:27

3
БОКО ДАДЕ КОМИСИЯТА ПО ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА НА БСП, А ОТБРАНАТА НА АБВ. Е ПОСЛЕ КОЙ МУ Е ВИНОВЕН? С КОМУНИЗЪМА НАПРЕД!
до председатели

2014.11.28 | 13:01

2
И тримата са си дружки. Имат общи фирми. Учудваш ли се.

2014.11.28 | 13:01

1
бАРЕЦИТЕ НАЧЕЛО НА КОМИСИЯТА ПО ЕВРОФОНДОВЕ, БСП ПО ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА ХАХАХАХАХАА БАЦЕ, БАЦЕЕ защо спечели изборите,кажи...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини