БСП започва оздравяване на партийните структури (видео)

  • 25 ноември 2014 15:10

  • 2080
  • 7
БСП започва оздравяване на партийните структури (видео)
©

От БСП-Лява България обявиха днес на редовния си брифинг, че ще внесат два законопроекта в деловодството на Народното събрание, предаде репортер на Novini.bg.

Първият законопроект ще е за образованието, като целта е да се направи друг политически прочит на идеите, които са на ГЕРБ. "Не приемаме частните и държавните училища да бъдат поставени в един механизъм на финансиране. Предвиждаме въвеждането на чуждоезиково обучение още от втори клас. При децата, расли в друга езикова среда, а не в българска, се наблюдава трайна неграмотност. Това са все проблеми, по отношение на които предлагаме алтернатива”, заяви Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно. Той обясни, че държат на идеята си за един предмет да има един учебник.

Вторият законопроект ще е относно устройствения Закон за бюджета. С тези промени БСП искат да има повече прозрачност и възможност за проследяване на разходите на администрацията. "Държавата се намира в криза и за хората ще е добре да виждат какви разходи прави администрацията. В условията на криза смятаме, че един такъв закон за прозрачност ще успокои общественото мнение. Такъв закон има и в САЩ", каза още Миков.

Той говори и по темата за ставащото в партията. "Започват да се провеждат отчетно изборни събрания в 19 общини, с цел оздравяване на структурите на БСП. През пролетта се очаква да се проведе работен конгрес на партията, за да можем да бъдем в  добра кондиция за местните избори на есен", разкри соцлидерът. Попитан дали нямаше да е по-добре за БСП  да беше участва в управлението на страната Миков отговори: "Националният съвет е взел решение в 43-то Народно събрание БСП-Лява България да бъде опозиция. Това решение е взето след допитване до партийните структури. Ние не можем да участваме в дясно управление. България има нужда от лява политика. Политика, която да е алтернативна на неолибералния модел. В програмите на ГЕРБ и на правителството няма заявка за провеждането на лява политика", категоричен беше Миков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2080 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.12.02 | 17:40

7
ЛЯВА БЪЛГАРИЯ ИМА ВЪЗМОЖНОСТИ ДА УПРАВЛЯВА ПО ДОБРЕ ОТ ДЕСНИЦАТА... ИМА КАДРИ И ИДЕИ --

2014.12.02 | 17:34

5
Защо не се саморазпуснете? Такава радост ще настъпи в България...

2014.12.02 | 17:34

6
нека останат.вече са безопасна игла.
Кака Пепка

2014.12.02 | 17:34

4
Боли ме бабината за Бсп!
Неграмотен

2014.12.02 | 17:34

3
Виждали ли сте ,детска люлка ! Ако ,едно дете седне на нея,какво става ? Ами,най малко -ще си натръшка дупето ! Трябва и още едно- за баланс ! В политиката му казват -опозиция ! Да се надяваме ,че малко съм ви ограмотил -политически !

2014.11.26 | 16:36

2
Отървете се от Манлова
Чичовите червенотиквеничковчета

2014.11.26 | 16:36

1
Прототипи на карикатурата от Д . Донев " Тримата глупаци "

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини