БСП внесе законопроект за промени в Закона за горите (видео)

  • 19 ноември 2014 11:37

  • 2565
  • 2
БСП внесе законопроект за промени в Закона за горите (видео)
©

Депутатите от БСП-Лява България Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и Светла Бъчварова заявиха на трибунка в парламента, че продължават със законодателната активност, предаде репортер на Novini.bg.

Днес внесохме законопроект, чрез който предлагаме промени в Закона за горите, поясни Нинова. Тези промени са продиктувани и се налагат, защото продължава незаконната сеч. Загрижени сме за цената на дървесината за огрев, както и че последния закон не е спрял износа на дървесина. Също така сме обезпокоени от факта, че заради незаконната сеч станахме свидетели на редица наводнения в страната. Предлагаме комплексни мерки, с които да бъде сложен край на безстопанственото отношение към горите, каза още Нинова.

Преди 3 години беше приет нов закон, но негативните явления в този сектор продължават, допълни Светла Бъчварова. Липсват контролните функции. Предлагаме да се премахне текста, който позволява арендаторите да ограждат горски масиви. Всички камиони и машини, които превозват дървен материал, трябва да бъдат оборудвани с GPS-система. Това няма да натовари финансово фирмите, които работят в този бранш. По този начин ще бъде засилен контролът, каза още тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2565 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
1234

2015.01.11 | 20:51

2
Защо сега бе др. Нинова, когато вече няма какво да се сече, или опорните точки свършиха и няма друго за пушилка?!?

2014.11.19 | 17:35

1
На кой му пука за този обран бостан наречен държава,първо го обраха комунягите ,а след това и останалите................

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини