Проф. Константинов: Незаконната сеч превръща България в Сахара

  • 15 ноември 2014 12:50

  • 3600
  • 10
Проф. Константинов: Незаконната сеч превръща България в Сахара
©

Незабавно трябва да се спре износът на необработена дървесина през българските граници и в перспектива да се спре незаконната сеч, която в момента превръща България в Сахара. Това каза математикът проф. Михаил Константинов за Фокус.

Според него България няма да бъде обикновена Сахара, а Сахара с непрекъснати потопи. „В Сахара поне потопи няма, но в България ще има сахарски вид пясъци и камъни, но ще има и потопи”, заяви проф. Константинов.

Той изрази опасенията си, че незаконната сеч и износ се извършват в колосални размери. „Вероятно става въпрос за 5 – до 10 милиона кубика годишно. Никой не знае точно, защото всички лъжат и крият информация.

Говорят абсолютни глупости, че горите в България се били увеличавали. Това е толкова смешно да се говори, че даже не би трябвало да бъде коментирано. Имаше данни от международни организации, има някакви оценки. Достатъчно е да се разходите малко из Странджа и из която и да е било планина и да видите с каква интензивност се движат някакви огромни машини върху тази златна българска земя и природа. Тези хора трябва да бъдат спрени, иначе те ще спрат нас”, посочи проф. Михаил Константинов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3600 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
....

2015.02.20 | 14:08

10
Ами не съм много съгласна с изказвания хвърлени ей тъй в пространството от не лесовъди. Моите уважения към професора, но математиката е точна наука и не е много близка с лесовъдството. Но ако той намери решение за незаконните сечи, съм сигурна, че ще има доста хора да го подкрепим! А що се отнася до това дали се възобновява гората, да! Гора ще има въпреки нас /въпреки човешката дейност/!!!
баба гицка

2015.02.20 | 14:08

9
ГОСПОД ДА ЗАТРИЕ ВСИЧКИ КОИТО РАЗРЕШАВАТ И СЕКАТ ДЪРВЕТА --- народе без горите си обречен
учил математика но не професионално

2014.11.17 | 20:41

7
Я па тоя капут реши проблема с изборнатата формула и вече гора хвана .Булгаристаненеца е необясниним за нормалните хора!!!
1234

2014.11.17 | 20:42

8
"учил математика но не професионално" - като си учил, не-доучил как стана толкова умен, че професори да оценяваш?!? И по планини ходел ли си за да вземеш отношение по предмета на тази публикация?!?

2014.11.17 | 20:41

6
Poddarjam kazanoto ot Konstantinov s dve race!

2014.11.17 | 12:35

5
И АТАКА подкрепиха ДПС в миналото правителство, с което се съгласиха фирмите на ДПС да изсичат горите ни. Както АТАКА се съгласиха да премахнат Горските стражи във Варна и Бургас за да може фирмите на ДПС безпрепятствено да изсичат горите ни!

2014.11.17 | 11:21

4
Той и тиквата подаряваше кученце и целуваше ръцете на основателя на дпс но за това не пишеш нали мършо?

2014.11.17 | 11:21

3
За да се оправят нещата със сечта в БГ,първо трябва незабавно да бъде арестуван и вкаран в затвора Мадридския мошенник Симеончо,да му се извземе всичко което има и парите от откраднатото да се връщат и от неговите наследници в Испания,Англия и др.!Тиквата и Физкултурника в затвора незабавно,Волен президент на Президентска България с много права,фесовете които имат фабрики за дървесина директно в в Белене,създаване на наказателни отряди от бивши военни и полицаи, които да осъществяват контрол с оръжие и нещата се решават за 10 дни!Майната им на Европедалите ,че ще ревнат,че се нарушава демокрацията,иначе Майката Прирда ще си каже своето,ако не се вземат мерки спешно!

2014.11.17 | 11:20

2
Напълно прав! Как може от такава красота, такъв рай каквато е територията на България да я превърнем в това?!!! Що за хора сме ние?!! Съсипваме чудото и красотата която ни е дала природата и за какво?! Най-бедната и смешна нация в Европа без никакво бъдеще за децата ни..
Аз казах.

2014.11.16 | 23:51

1
Да, прав е. Дали обаче политиците ще се вслушат в това. Нали ако се спре износа на дървесина мафията ще загуби много пари. А всеизвестно е че мафията е обвързана със властта. Трябва добра воля и силна ръка. Докато не дойде на власт някой като Сидеров, няма да се оправим.

Добави коментар

Водещи новини