ОЛАФ: Нуждаете се от още реформи във ведомствата борещи се с корупцията

  • 18 ноември 2014 10:45

  • 1289
  • 1
ОЛАФ: Нуждаете се от още реформи във ведомствата борещи се с корупцията
©

Мястото на дирекция "Защита на финансовите интереси на Европейския съюз"(АФКОС) е в МВР и то ще остане част от него. Ведомството работи добре с европейските ни партньори.

Това заяви вътрешният министър Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г.. Днес той се срещна с Джовани Кеслер, генерален директор на ОЛАФ. Поводът за тази среща беше конференция на партньори в ЕС в борбата им срещу корупцията и организираната престъпност. На нея  присъстваха председателят на ДАНС, Владимир Писанчев и зам.-главния прокурор, Мария Шишкова, каза още Вучков. По думите на министъра, поканата за среща с Джовани Кеслер е за да продължи доброто сътрудничество между България и ОЛАФ. Споделих с Джовани Кеслер, че мястото на звеното АФКОС ще остане непроменено и ще бъде част от МВР. Административната дирекция на МВР и ще продължи да бъде там, каза още вътрешният министър. 

Кеслер от своя страна обяви, че България се нуждае от още реформи във ведомствата, които провеждат борбата с измамите и корупцията. Радвам се да съм тук и да се срещна с министъра на МВР. Вчера се срещнах с други министри и представители на прокуратурата. Това беше един добър повод да се срещна с новото правителство, за да бъда продължена работата за добрата защита на обществото и да бъде потвърден ангажимента за борба с измамите. Радваме се да видим правителство, което се е ангажирало с тези проблеми и показва подкрепа към ОЛАФ. С България имаме установени много добри взаимоотношения в разследването на корупция и измами, допълни Кеслер.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1289 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Джаф

2014.11.18 | 13:52

1
Джаф ,джаф ,ама кервана ,си върви !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини