Ремонтират резиденция "Бояна"

  • 11 ноември 2014 06:33

  • 5743
  • 0
Ремонтират резиденция "Бояна"
©

Освежителен ремонт ще бъде направен на премиерската вила на ул. „Секвоя“, преди Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да се нанесе там. От Националната служба за охрана ще организират обновяването на къщата, която в службата водят като Обект 100, пише "Преса".

Резиденцията е построена в началото на 70-те години на миналия век. Намира се в комплекс „Калина“. Мястото е тихо и спокойно. За последно там е правен ремонт миналата година, когато се нанесе Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Жилището не се слави с особен лукс. Къщата се състои от няколко стаи - хол, трапезария и няколко спални. Обзавеждането е „див соц“. Включва стари мебели - тежки дъбови маси и столове, кожени дивани. Таваните са дърворезбовани.

Докато Борисов живееше в къщата от 2009 до март 2013 г., стените на всекидневната бяха украсени с ловни трофеи, а над камината той бе наредил икони. След като в къщата се нанесе служебният премиер Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май, рогата бяха свалени. Не били по вкуса на дипломата.

Още в четвъртък служебният премиер проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска и съпругата му започнали да стягат багажите, за да се върнат в дома си в близост до Националната следствена служба.

Борисов ще трябва да се премести в добре охранявано правителствено жилище заради изискванията за сигурност на НСО.

Охраната на Борисов не е засилена, след като стана премиер. Той бе пазен от гардове на службата и докато бе депутат заради заплаха за живота му. За сигурността му ще продължат да се грижат 4-ма охранители и двама шофьори от НСО.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5743 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини