Томислав Дончев за КТБ: Това трябва да остане изолиран случай

  • 10 ноември 2014 09:25

  • 1868
  • 5
Томислав Дончев за КТБ: Това трябва да остане изолиран случай
© Булфото

Заместник-министрите ще се определят по качествата, а не по партийната принадлежност, заяви вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник в предаването "Преди всички" по БНР по повод коментирания министър на икономиката Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва.

Един министър не се предполага, че ще бъде непременно експерт в сферата, в която работи, по-скоро той трябва да има ясна политическа воля и визия какво трябва да се промени. Аз от първия мандат на кабинета "Борисов" имам опит от работата почти с всички министри, като изключим министъра на отбраната, който няма никаква връзка с европейските фондове“, заяви той.

Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник уточни: „Изразът, че трябва да има "анклави" в държавното управление, е мой. Не трябва да се следва логиката на политическите квоти, а да има възможност министърът да предложи хора, с които да работи, това е свързано и с отговорността. Заместник-министри, които отговарят за оперативна програма, ще бъдат обект на двойна преценка. Ако само преди 7-8 месеца някои мерки бяха взети, нямаше да сме в тази ситуация със спрените средства по еврофондовете, каза още Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. България се нуждае от инвестиции“.

По казуса КТБ Дончев коментира: „Това трябва да остане изолиран случай. Говорим за милиарди. Част от тези милиарди тежат върху публичните финанси. Ако държавата не осъди никого за това, тя няма право да осъди дори един джебчия! Първата крачка на политическата класа е да се види кои нейни представители имат връзка с КТБ. Кои са политическите фигури и представителите на другите видове власти, които имат вложения, кредити и кредитни карти в КТБ“.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1868 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Аз казах.

2014.11.10 | 17:00

4
25 години на преход! 25 години на унищожение на българската индустрия, ограбване на предприятията, банките, народните пари! Унищожихме цели сектори от икономиката. България от промишлена държава се превърна в държава от 3-тия свят. Пазарите, които имахме ги подарихме на западняците, защото трябвало да вървим към пазарна икономика?! Над 1 милион българи избягаха след 10 ти ноември. Нацията ни се стопява. Ежегодно богатите държави крадат нашите умове (завършилите медици и инженери). Само циганите имат положителен прираст. И като капак на всичко - 25 години ни управлява една политическа мафия , родена от БКП. Това ли искахме преди 25 години?! Ако е това, тогава - Да ви е честит 10 ти ноември!

2014.11.10 | 17:00

5
KPETEH!!!!!!!!!!!!

2014.11.10 | 16:59

3
Браво № 1 ! Точно , ясно и най- важното е , че е ВЯРНО ! САМО АТАКА ! ДОЛУ ТИКВАТА и ГЕРБ ! ПРЕСТЪПНИЦИ !
Аз казах.

2014.11.10 | 16:30

2
Само да добавя: Наближава сурваки братя българи. Предлагам тази година да осурвакаме народните избранници, и да им благодарим за "ПРЕХОДА". За сурвачки пригответе здрави дрянови тояги, че доста кратуни ще трябва да трошиме :))

2014.11.10 | 14:55

1
Ааа, не съм съгласен, джебчиите чат-пат ги съдим, затворите са пълни с тях. Докато българските закони позволяват осъдени и съдени лица да са народни представители нищо няма да излезе наяве и не се хаби напразно!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини