Правителство ще има, увериха Екатерина Михайлова и Красимир Премянов

  • 06 ноември 2014 08:38

  • 3032
  • 0
Правителство ще има, увериха Екатерина Михайлова и Красимир Премянов
©

Правителство ще има. Около това становище се обединиха зам.-председателят от 40-ото Народно събрание Екатерина Михайлова и бившият председател на ПГ на БСП в 37-мото Народно събрание Красимир Премянов.

Получава се управление, което много трудно ще прекарва своите законодателни идеи. Доста е трудно да се намери златното сечение, коментира обаче Михайлова.

За нея е добре правителството да е проевропейско и реформаторско. „Дай, Боже, да е такова“, коментира тя, макар че допълни: „Удовлетворява ме, макар че искам да чуе какви са реформите“.

Екатерина Михайлова е против това да се назначават професионалисти в правителството, които нямат никаква представа от политика. „Управлението е много по-сложно нещо от експертизата в дадена област“, категорична бе тя.

Големият проблем, който стои пред това правителство, по думите й, е дали ще ни предложат програма.

Познавам мотивацията на част от депутатите, които се избират в България. За жалост, тя не отговаря на държавните интереси, тя е лична, отбеляза Красимир Премянов .

Според него голяма част от хората, които участват пък са с добри намерения, но без ясна представа какво искат да направят.

От една страна е хубаво правителството да бъде експертно, но трябва да има и ясна политическа насоченост, сподели мнение той.

И Михайлова, и Премянов смятат, че Конституцията се напада безпричинно.

„Много леко просветени хора атакуват Конституцията. Тя е такава каквато е, има я в много европейски страни. Проблемът е, че духът на Конституцията не се изпълнява. Много посоки изискват България да извърши промени, но не защото Европа е решила, а защото на нас ни е ни е нужно. Аз искам да избягам от тази мантра“, заяви Красимир Премянов.

Последвайте канала на

3032 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини