МС реши доц. Иван Стайков да оглави Централната комисия по етика

  • 05 ноември 2014 13:00

  • 3019
  • 0
МС реши доц. Иван Стайков да оглави Централната комисия по етика
©

Правителството прие определи нов състав на Централната комисия по етика по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина поради изтичането на 4-годишния мандат на голяма част от нейните членове, съобщи пресслужбата на кабинета.

Председател на Комисията ще бъде доц. Иван Стайков, началник на Клиниката по неврология към МБАЛ "Токуда Болница София" АД. Той е възпитаник на Медицинската академия в София с придобита специалност по неврология и магистърска степен по обществено здраве и здравен мениджмънт. Към момента е член на Борда на директорите на ръководството на МБАЛ "Токуда Болница София", на

Борда на директорите на Центъра за клинични проучвания и на Комисията за диагностика на мозъчна смърт и трансплантация към болницата. На мястото на д-р Светлана Христова е предложен проф. Борис Богов, началник на Клиниката по нефрология към УМБАЛ "Александровска.

Д-р Елисавета Миленкова ще бъде заменена от д-р Нели Таринска, началник на отдел "Лекарствени продукти и медицински изделия" в МЗ. Вместо д-р Анелия Буева-Велковска член на Комисията ще бъде проф. Теменуга Донова, професор в катедрата по пропедевтика на вътрешните болести "Проф. д-р Ст. Киркович" в Клиниката по кардиология към УМБАЛ "Александровска" в София.

На мястото на д-р Милена Пенева е предложена д-р Ирена Божидарова, заместник-председател на Българския зъболекарски съюз и председател на Комисията по дентална практика и професионална защита към Управителния съвет на БЗС.

Д-р Жанина Павлова ще бъде заменена като член от д-р Борислав Миланов, председател на УС на БЗС. В Комисията, вместо Радослава Илиева, влиза Велислава Донкина, психотерапевт в отделението по "Психотерапия, консултиране и кризисна интервенция" към Центъра за психично здраве и превенция във ВМА. Веселина Иванова, младши експерт в дирекция "Лекарствени продукти, медицински изделия и наркотични вещества" в МЗ и подпомагащ юрист в Комисията по прозрачност, ще замени Стела Здравкова-Нинова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3019 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини