Президентът връчва днес мандата за съставяне на правителство на Борисов

  • 05 ноември 2014 06:57

  • 1576
  • 4
Президентът връчва днес мандата за съставяне на правителство на Борисов
© Булфото

Точно месец след парламентарните избори президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще връчи днес проучвателния мандат за съставяне на правителство на кандидата за премиер - Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Церемонията ще бъде в "Гербова зала" на "Дондуков" 2 след срещите на държавния глава с БСП и ГЕРБ, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

След поредната среща във вторник между лидерите на ГЕРБ и на партиите от Реформаторския блок стана известно, че формациите са одобрили състав и структура на правителство начело с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. В новия кабинет на Борисов ще има трима вицепремиери и 18 министри, като Реформаторският блок ще има един вицепремиер и шестима министри, а АБВ - един, съобщи след разговорите вчера Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св.. Заместници на Борисов ще са депутатът от ГЕРБ Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., евродепутатът и бивш министър на еврофондовете Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник и лидерът на Движение България на гражданите и бивш еврокомисар Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

След като получи проучвателния мандат за съставяне на правителство, Борисов разполага със седем дни, за да го върне изпълнен - да представи на президента състав и структура на Министерския съвет. Очаква се това Борисов да направи още днес. Тогава новото правителство може да бъде гласувано от парламента още в четвъртък.

Първо се гласува кандидата за премиер. За да бъде избран, е нужна подкрепа на повече от половината депутати, участвали в гласуването. След това той предлага структурата на кабинета и министрите, за които също трябва да са гласували повече от половината депутати.

Късно във вторник Патриотичният фронт реши, че няма да подкрепи в този й вид предложената програмна декларация за работата на бъдещото правителство, защото сериозно се разминава с обсъжданите и приети в хода на преговорите точки от програмите на ГЕРБ и организацията.

Преди срещата си днес с ГЕРБ президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще разговаря и с представители на БСП. Социалистите вече заявиха, че ще гласуват "против" правителство на ГЕРБ и Реформаторите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1576 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Бойко Борисов е педераст!

2014.11.05 | 11:22

4
Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му!
Бойко Борисов е педераст!

2014.11.05 | 11:22

3
Боко! Тикво! Вече 20 години тровиш България с наркотици! Натрупа милиарди! Стига с тази лакомия и алчност!? Там за където си тръгнал не може да отнесеш нищо!
Бойко Борисов е педераст!

2014.11.05 | 11:22

1
Ако ГЕРБ се върне на власт, всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри и биячи с основно и средно образование!
ivan ivanov

2014.11.05 | 11:22

2
tova sa absolutni gluposti deto gi pi6ete

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини