Проф. Тодор Танев: Никоя партия не може да има монопол върху евроатлантизма

  • 04 ноември 2014 16:59

  • 3484
  • 1
Проф. Тодор Танев: Никоя партия не може да има монопол върху евроатлантизма
© Булфото

ГЕРБ и Реформаторският блок уточниха състава и структурата на кабинета, като РБ подкрепя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за премиер. Имената на бъдещите министри и техните ресори все още не са огласени. Проф. Тодор Танев, преподавател в катедрата по "Публична администрация" в Софийския университет и член на Гражданския съвет на РБ, заяви в интервю за БНР, че никоя партия не може да има монопол върху евроатлантизма, особено, ако в последните 20 години не е споменавала тази дума.

Така той отговори на лидера на ДПС Местан, който обяви, че Движението няма да пoдкрепи правителство с участието на Патриотичния фронт и го нарече антиевроатлантическо.

Проф. Танев каза, че от страна на Реформаторския блок никога не е имало извиване на ръце. Друг е въпросът, че РБ се разглежда като хранителна среда или като възможност да сподели в много по-голяма степен, отколкото е редно, отговорността за евентуални бъдещи проблеми в управлението на страната. Рискът е много голям, особено много за РБ. Но аз разчитам на интелекта и кооперативната култура, ако от другата страна имат желание да играят по правилата на кооперативната игра, заяви университетският преподавател.

Проф. Танев каза, че Корман Исмаилов няма да има министерско кресло, а също и че няма да има проблем, ако има министър от АБВ. Всяка цивилизована страна има и ляво, и дясно. Едните държат на едно, другите - на друго и се намира златната среда. За останалите имена, които се споменават, той призова за още малко търпение. Той потвърди,че има предложение Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 да отговаря за европейските въпроси и ще бъде вицепремиер, а за Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския и Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,, които ще останат и в следващото правителство, Танев каза, че това е най-сигурното, коментира членът на Гражданския съвет на РБ.

На въпрос какво може да раздели ГЕРБ и РБ той обясни, че от една страна това е недостатъчно изяснените формати на политиките. Те са до голяма степен проговорени, но остават неясноти. Във външно отношение проблем може да създаде ДПС, смята проф. Танев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3484 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.11.05 | 00:08

1
ПЪРВО ПАТРИОТИЗМА, ПОСЛЕ ЕВРОАТЛАНТИЗМА. АМЕРИКАНЦИТЕ ТАКА ПРАВЯТ. А НИЕ НАЛИ СЕ УЧИМ ОТ ТЯХ. ЗНАЧИ ТАКА.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини