Цачева върна на работа отстранен главен секретар на НС

  • 04 ноември 2014 11:21

  • 1795
  • 5
Цачева върна на работа отстранен главен секретар на НС
© Булфото

Председателят на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 от ГЕРБ е възстановила на работа отстранения главен секретар на законодателния орган Иван Славчов, научи bTV.

Кадровото решение на Цачева идва на фона на глобата, наложена на Славчов от Сметната палата заради нагласения търг за доставка на депутатски автомобили.

Репортаж на bTV показа как в края на 2012 година Народното събрание купува поредната доза луксозни лимузини, които возят депутатите. Критериите за търга обаче са толкова специфични, че сякаш е писан по мярка за определена марка автомобили. Съмнителната поръчка дава повод на Сметната палата да глоби с 3000 лева Иван Славчов.

"Научих, че г-жа Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 е инициирала уволнението на повече от 30 човека от администрацията на Народното събрание. Единственият критерий, по който са подбирани уволнените, е фактът, че тези служители са постъпили на работна през последната година и половина", посочи Миков в края на миналата седмица.

Ден след това Цачева отхвърли обвиненията, че има чистка в парламента. "Зад твърдението, че в Народното събрание се извършват масови уволнения се крият следните факти. 29 от освободените служители са хора със срочни правоотношения, като 21 от тях са назначени в последния месец от работата на 42-то Народно събрание".

Тя се възмути, че тези назначения са направени във време, когато е ясно, че мандатът на НС ще бъде предсрочно прекратен и посочи, че при освобождаването им ще вземат обезщетения.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1795 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.11.04 | 18:45

5
Колко комунизъм има в този замечтан поглед

2014.11.04 | 18:45

4
Колко комунизъм има в този замечтан поглед
Тъпа Глопилова

2014.11.04 | 17:15

3
Много правилно е разкарала досегашната Главна секретарка Гладилова - едно комунистическо комсомолско мекеренце, което беше адски некомпетентно и задръстено.
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.11.04 | 16:45

1
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ

2014.11.04 | 16:45

2
Последни конвулсии и агония ! ГЕРБ е на смъртния одър ! Тиквата потреперва олигавен и е легнал със скръстени ръце и свещичката догаря ! Където е ГЕРБ , там е смъртта и мизерията ! Борисов ви ги гарантира !ГЕРБ умира обективно ! Нямат кауза освен кражбите ! КРАДЦИ и ЛЪЖЦИ СТЕ ! ПРЕДАТЕЛИ и чужди слуги ! Ръководството ви смес от комунисти , милиционери , мутри и прости хора ! В АТАКА е ПРАВДАТА ! САМО ВОЛЕН !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини