Любен Корнезов за вота: Ще победим, другари!

  • 23 април 2012 14:00

  • 3608
  • 10
Любен Корнезов за вота: Ще победим, другари!
©

Вотът на недоверие срещу правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заради отказа от АЕЦ "Белене"  не се състоя.

Депутатите приеха предложението на Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после от дневния ред да отпадне точката за гласуване на вот на недоверие към кабинета. Председателят на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 разпусна народните представители и пленарното заседание приключи.

Преди това премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г взе думата по време на извънредното заседание на парламента. "Близо час всъщност върху какво се умува? Искат да превърнат парламента в място, в което да си кажат тезите", каза премиерът. "От това, което знам е, че трябва да има 48 подписи. Ние с министъра сме тук, очаквайки да има дебати. Предложението ми е да престанете с тези юридически хватки", добави той.

"Ако някой трябва да се плаши от дебат, сте вие. Вие не сте искали да строите "Белене", обърна се Борисов към депутатите от БСП.
"Гласувайте каквото прецените, а всички, които имат интерес, след това да останем да си кажем тезите", предложи премиерът.
След реплика от място на депутата Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, министър-председателят отговори: "Миков, даже и футбол не може да играеш".

По-рано по време на заседанието се разрази лют спор между управляващите и левицата дали все пак трябва да има вот на недоверие. Червените избраха за сблъсъка най-опитния си юрист Любен Корнезов. "Изправени сме пред безпрецедентен случай в парламентарната история на България. Досега не е имало случай депутати да си оттеглят волята. Този въпрос не е уреден в нито един закон, нито в Конституцията. Така че каквото решим днес, това ще е прецедент за в бъдеще. Това е конституционен въпрос и днес ние ще допишем историята. Трябва да постъпим мъдро, а не конюнктурно. Оттеглянето на подписите няма правно значение", категоричен беше червеният депутат.

"Защо бе, гласувайте, не бягайте от глас. Откъде накъде 8 ще отнемат нашето конституционна право на 232 депутати. Въз основа на кой текст от Конституцията оттегляте подписите си? Не може да се позовете, защото няма такава процедура в правния мир", отсече той.

"Подписите са саморъчно написани - като оттеглите подписа, остават саморъчно написаните ви имена", добави Корнезов. По думите му, текстът изисква една пета народни представители, а не една пета подписи. Според него и след оттеглянето на подписите, проекторешението за гласуване на вот на недоверие остава в правния мир. "Чети, чети, Фидосова, чети!", подкани юристът съпредседателката на ПГ на ГЕРБ."Какво сега, ще ни ударите звънеца и ще кажете: Айде отивайте си! Аналогията на правото е висш юридически пилотаж.  Виждам, че вие си записвате, г-н министър-председател", продължи Корнезов.

"По-бавно, по-бавно", отговори му на свой ред Борисов.

Любен Корнезов направи аналогия с гражданския брак, при който след като се подпишеш, не можеш просто да си оттеглиш подписа. "За да сключиш брак, нали трябва да се подпишеш и да паднеш под робство", добави той.

"Нашето дело за АЕЦ "Белене" е право дело. Ако не днес, утре ще победим, другари", пламенно завърши Корнезов, при което цялата зала заедно с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заръкопляска.

Вотът на недоверие беше внесен от БСП. От "Атака" подкрепиха социалистите, но по-късно оттеглиха подписите си.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3608 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
sai

2012.04.25 | 08:33

10
Много ясно, че от ГЕРБ нямат интерес да има дебати за Белене. Много по - лесно ще е за тях, ако това решение се забрави възможно най - бързо от обществото. Да се надяваме обаче, че това няма да се случи. Комунистите са виновни, че не започнаха проекта по кадърен начин, но герберите също са виновни, че го спряха, и ще задължат България да си я плати тая централа, без реално тя да работи. Хвърлят прах в очите на хората, че ще платят само един реактор, ама съвсем скоро ще стане ясно, че реакторите са два и трябва да бъдат платени, като към тях се добавя съпътстващото оборудване и ескалацията.

2012.04.24 | 21:03

9
Дебилите в парламента приключиха без гласуване на вот на недоверие срещу правителството заради отказа от АЕЦ "Белене"
БД

2012.04.24 | 21:03

8
ПОДАВАВИ СЕ НИКРОЛОГА ОТ ДЖОБА ДР. КУРНЕЗОВ ВРЕМЕ Е ДА ТРЪГВАТЕ КЪМ С.КУКОРЕВО

2012.04.24 | 21:03

7
този дърт червен травестит слон да го пребие с кур и хобот да еба тая сган непотребна и жалка
ГАДНИ МРЪСНИ ГРОБАРИ

2012.04.24 | 21:02

2
В крак с времето____________ В крак с времето вървя, до мене - премиера, картофи ще садя тъй рече - премиера. Овце ще поведа, до мене - премиера, ах как ще ги доя, да пие - премиера. И църкви ще строя, до мене - премиера, да вярват хората, и те на премиера. И мощите свети, но не на премиера, ще донесат пари, и те кат премиера. Виж, нов се път строи по него - премиера, и журналист търчи: "Хвала на премиера!" Обект се нов откри. От кой? - От премиера. Що имаме блага, са все от премиера. Ти тука остани, над тебе -премиера, и блей, овца бъди прославяй - премиера.

2012.04.24 | 21:03

6
отвратитковци мазни оядени тъпчат се като прасета с пържоли и кефтаци как един не се задръсти да получи инфаркт ми е чудно
dragan

2012.04.24 | 21:03

5
Snimkata govori dostata4no, tova ne e li edna istinska svinia

2012.04.24 | 21:02

4
Хайде Милко кирливия ебан педераст пак се показа. Къде беше няколко дни бе МИРИЗЛИВ ЧЕРВЕЙ?

2012.04.24 | 21:02

3
Тоя от коя комунистическа лудница го изтърваха? Другар!....
-

2012.04.24 | 21:02

1
мръсна червена свиня-хората гладуват а той каква гуша е отпрал

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини