Калфин: АБВ не може да участва в правителство дясно-център

  • 04 ноември 2014 09:29

  • 1618
  • 4
Калфин: АБВ не може да участва в правителство дясно-център
© Булфото

АБВ може да участва в следващото правителство, ако то не е дясно-център и ако в програмата на ГЕРБ и Реформаторския блок, присъстват основните ангажименти и принципи на АБВ.

Това каза председателят на ПГ на АБВ Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска в интервю за радио Фокус. Според него АБВ може да подкрепи кабинет, който се стреми към широка подкрепа, по-голямо ангажиране със сключване на споразумения за партньорство и по-тясно ангажиране с изпълнителната власт, евентуално с представители на АБВ. „Това, което до този момент беше твърдено в разговорите е, че доколкото се търси максимално широка подкрепа, такъв ще е и характерът на следващото правителство и на неговата програма. Ако тя се затвори в дясното пространство, ние няма как да участваме", обяви той.

"Ако се търси, обаче, по-широко участие, свързано с важни реформи, които са необходими в държавата – в съдебната, в избирателната система, в здравеопазването, образованието, и то по начин, по който ги разбираме, то ние бихме могли да се включим и това означава, че правителството няма да бъде единствено дясно”, обясни Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска. Той каза още, че е важно този кабинет да стъпи на здрава основа и да е подкрепен от мнозинството. Според Калфин, някои изказвания на представителите на Патриотичния фронт са смущаващи и са в разрез с европейските и демократични ценности.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1618 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ДГ

2014.11.04 | 14:27

4
КАЛФИН, КАЛФИН...
stoiko

2014.11.04 | 14:27

3
Kato spioni na Rusija,ne vzimajte u4astie v nisto dr. Kalfin.
AJ4A

2014.11.04 | 14:27

2
Ама като гледам накъде са тръгнали нещата ......... АБВ май ще станат част от нова тройна коалиция, която отново ще работи единствено и само ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА КРЕМЪЛ В ЕС, НАТО И НА БАЛКАНИТЕ!!!!
The First Idiot

2014.11.04 | 14:27

1
ТОЧНО ЗАРАДИ ТЕЗИ "смущаващи и в разрез с европейските и демократични ценности" МНОГО ХОРА ГЛАСУВАХА ЗА ПФ! А ИЗБИРАТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ УВАЖАВАТ, И ДА НЕ БЪДАТ МАМЕНИ.... КАКТО ПРАВИ ГЕРб!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини