Експерт: Шаламанов да каже откъде знае за българи в Ислямска държава

  • 02 ноември 2014 14:10

  • 2385
  • 10
Експерт: Шаламанов да каже откъде знае за българи в Ислямска държава
© Булфото

Съществува национален контратерористичен център, който събира информация за възможни опасности за националната сигурност на България, трябва да се види там дали има информация за българи, участващи на страната на Ислямска държава, за каквато говори Шаламанов", обяви пред БНР Славчо Велков, специалист по антитероризъм.

"Още в края на предишното правителство е създадена работна група от представители на МП, МВнР, в това число и с военно разузнаване и МВР, която работи за предложение за постановление и промяна в законодателството, с което да се инкриминира участието на българи на страната на терористични организации", заяви Велков. По думите му това в РМакедония вече се е случило – тези действия са инкриминирани.

"Добре е този център да се произнесе има ли информация за българско участие на страната на ИД... Шаламанов се позовава на чужди служби , после на чужди дипломати. Искам да кажа, че чужди дипломати не са достоверен източник. Той беше гост на един американски самолетоносач, но нека каже от кого има тази информация. Има обмен на информация между службите и такава информация там не се е завъртяла, включително я няма и във военното разузнаване", категоричен бе Велков. Според него не се налага събиране на Съвета по сигурността към Министерски съвет при положение че по казуса се работи от специализирани структури у нас.

Служебният министър Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския съобщи, че в понеделник ще има среща при служебния премиер Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска, за да се реши дали да има заседание на Съвета по сигурност по темата. Според Иванов "трябва последователно да работим за съживяване Съвета по сигурност". "Ако има достатъчно сериозни данни за български граждани, въвлечени в дейността на ИД, трябва да вземем мерки. Ние трябва да имаме своите реакции на всички нива – и в ДАНС, и в правителството", обяви той, но не се нае да каже дали подобен въпрос не е по-добре да бъде решен от следващия кабинет, който се очаква да бъде излъчен до седмица.

"Рисковете от ИД са толкова сериозни, че бихме могли всеки ден да свикваме Съвет по сигурността. Рисковият фон около България е много висок", продължи Славчо Велков. Това, което чух от Шаламанов, е политическо говорене и цели натрупване на дивидент. Имам чувството, че Близнашки се чуди в последните дни как да оправдава казаното от своите министри. В последните дни се изговориха такива глупости – че Газпром спрял доставките и какво ли не. Това не е първият гаф на министъра на отбраната. Нека сме внимателни, защото ИД несъмнено е заплаха, но нейният приоритет е да има регионални измерения – те търсят територии за енергоносители", подчерта експертът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2385 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2014.11.03 | 11:24

10
За хора с българско гражданство може примерно да се предполага или говори, ама за българи - сори. Много са различни нещата. няма такива малоумни етнически българи да ходят да се бият за ИД.

2014.11.03 | 11:24

9
Da pitat Mestan

2014.11.03 | 11:23

7
За държава със силна и модерна армия член на НАТО и ЕС на която и се чува думата по света и ни уважават всички даже и \\\"пияните\\\" руснаци нещо сме доста подплашени защо бе?

2014.11.03 | 11:23

8
Защото това дето си го изредил в поста си е виртуално и само за 12 годишни наивници от младежкото ГЕРБ и от невръстният отдел на соросоидните Протестна мрежа и Отворено общество ей затова:))))

2014.11.03 | 11:23

6
министър Шамандуров се изказа пак неподготвен.......

2014.11.03 | 11:23

5
От спонсорите му от ЦРУ от къде другаде? Може сина му примерно да се бие там с тях за демокрация и свобода от руският ботуш:)))))

2014.11.03 | 11:23

4
как от къде знае шаламанов? директно от създателите на ИД.

2014.11.03 | 00:06

3
Напоследък ( последните 20-25г.) само проститутки са ни министрите и депутатите май нео либералният модел не ни понася!?
:)

2014.11.02 | 22:59

2
От самите български бойци от МИНДИЛ от къде другаде?

2014.11.02 | 17:02

1
A taka,koe e pti4enceto,koeto ti po6u6na na uhoto?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини