ПФ скочи срещу назначаването на Метин Казак за посланик

  • 15 октомври 2014 20:41

  • 2845
  • 3
ПФ скочи срещу назначаването на Метин Казак за посланик
© Булфото

Протестна декларация до президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и министър-председателя Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска изпратиха от КП „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ във връзка с днешното решение на Министерски съвет да издаде укази за назначаване на извънредни и пълномощни посланици на страната ни в Иран, Катар, Казахстан и Туркменистан.

Подобно решение в последните дни от съществуването на служебния кабинет е продължение на порочните практики за назначаване на дипломатически постове на удобни и партийно послушни лица в края на мандата на всяко едно правителство, се пише в писмото, разпространено до медиите.

Особено скандално, по думите на вносителите, е предложението за извънреден и пълномощен посланик в Катар да бъде назначен бившият евродепутат от ДПС Метин Казак, който не е дипломат от кариерата.

КП „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ остро протестира срещу това решение на служебния кабинет и настоява Президентът на Република България да не издава указ за назначаване на така предложените от служебното правителство нови извънредни и пълномощни посланици.

Външната политика на Република България не бива да става за пореден път жертва на задкулисни партийни сделки, а дипломатическите мисии да се превръщат в топли местенца за партийни активисти, завършват писмото си съпредседателите на КП „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов и Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Последвайте канала на

2845 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Българин

2014.10.16 | 13:33

3
За да си посланник трябва да си с Българско име и да защитаваш Бългаарските граждани (с Български имена).
BOIKYYGLY HANUMATA NA DOGANG GALTA TURSKA SPERMA

2014.10.16 | 11:57

2
TIA SA NAI GOLEMITE MOSHENICI ZAEDNO S BOIKYYGLY
oiu

2014.10.16 | 11:56

1
Това назначение е по нареждане на ББ,за да се оправдава после след подкрепата отДПС,че той не е предложил ,а служебното правителство .Бойко работи с ДПС ,а ползва българските избиратели ,ужким е против ДПС .Народе събуди се -Бойковците те мамят .Ще видите сега правителството на малцинството с подкрепа на ДПС .и помен няма да има , от ГЕРБ на следващите избори

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини