Гласят стари апартаменти за новите депутати

  • 14 октомври 2014 21:03

  • 2228
  • 4
Гласят стари апартаменти за новите депутати
©

Новите депутати от провинцията ще бъдат настанени в 120 безплатни жилища в София. Апартаментите са освободени от предишните народни представители, но не са им правени ремонти. Само 20 от жилищата са освежени, тъй като били в лошо състояние, обясниха пред "Труд" от администрацията на парламента.

Депутатските блокове не бяха ремонтирани и м.г. В някои от тях бе подменена само бялата техника.

Докато апартаментите бъдат разпределени между парламентарните групи, депутатите от провинцията ще бъдат настанени в парк-хотел "Москва". Той бе избран от Народното събрание с процедура по пряко договаряне, след като конкурсът се провали.

Очаква се партиите да се разберат за дата за конституиране на 43-ия парламент, а после да бъдат направени и резервациите. По правилник народните избраници, които не притежават жилище в столицата, имат право да ползват ведомствен апартамент. В него те могат да живеят заедно със семействата си, без да се налага да плащат наем.

Депутатите са длъжни да покриват сметките за ток, вода и отопление.

Най-малко 200 000 лева планира да даде парламентът за застраховки и ремонти на депутатските автомобили. Търговете за поръчките вече са обявени.

Според информация на сайта на Агенцията по обществените поръчки 163 200 лева е прогнозната цена, която администрацията е готова да плати за "Гражданска отговорност" и "Каско" на 98 коли за следващата календарна година. В цената влизат и застраховки "Злополука" на шофьорите и пътниците. На новите депутати трябва да бъдат направени и застраховки "Живот".

Последвайте канала на

2228 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.04.15 | 01:28

4
Хиляди българи живеят години наред в неосвежени жилища, тъй като нямат пари за ремонт. Те какво да кажат? Тези правила трябва да отпаднат! Докога ще ги издържаме и хрантутим тези крадци. Не стига, че всичко им плаща народа, ами после още крадат.

2015.04.15 | 01:28

3
по-добре да ги настанят при техните избиратели: факултето и столипиново!
Точно Така!

2015.04.15 | 01:28

2
Абе къде със стари к.у.р.в.и сте тръгнали нов бардак да правите?

2015.04.15 | 01:27

1
Не, дайте да им построим нещо феноменално, нещо хиперлуксозно - България е най-големия играч на петролния пазар и може да си позволим всичко, защото всеки от нас е осигурен доживот, икономиката ни е недостижима мечта за всички големи държави...предлагам и хеликоптери, защо не - не пречи по един да си има човек...

Добави коментар

Водещи новини