Алексей Петров: Пернишки фирми са рекетирани

  • 20 май 2011 19:02

  • 1504
  • 0
Алексей Петров: Пернишки фирми са рекетирани
©

Няколко пернишки фирми са сигнализирали за рекет от държавните институции, а два от случаите са особено фрапиращи, съобщиха председателят на Съюза за стопанска инициатива Теодор Дечев и Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна на пресконференция в Перник.

Те обаче отказаха да цитират конкретни имена и фирми.

"Сигналите са три-четири, но има поне два сериозни, фрапиращи. Те са една илюстрация как се събират не само обороти, но и активи на фирми. Това е илюстрация за механизъм, технология, даже може да става дума за ноу хау", коментира Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна и обеща да представи сериозни документи в подкрепа на думите си.

Теодор Дечев съобщи, че при обиколките си из страната вече са констатирани много сигнали на репресии, рекет и нарушения от страна на местните власти, а при два от случаите областни управители са се занимавали с контрабанда, каза Дечев.

Ето какво коментира още той:
"Пред Бойко има два сценария: единият, да остане в министерски съвет въпреки голямата си некомпетентност и да направи това, от което разбира - да разтреби някои негодници в администрацията. В следствие на нашите обиколки сме установили двама областни управители, които се занимават с контрабанда, идентифицирали сме други партийни функционери, които се занимават с репресии, рекет, дране. Бойко Борисов отлично знае тези хора. За неговата популистка душа не е проблем да пожертва няколко такива персонажи, с което поне малко да даде възмездие на хората, които и без това са достатъчно депресирани. Вторият сценарий, към който ние призоваваме премиера е, ако той се кандидатира за президент и вярва, че народа го обича и, че ще го избере, нека да бъдат изборите три в едно - общински, президентски и предсрочни парламентарни. И г-н Борисов по този начин би могъл да докаже, че хората харесват този стил на управление и да ни накара да замълчим или да даде шанс на този ужас да престане".

Последвайте канала на

1504 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини