Татяна Дончева: Мъжете-жени политици вече седмица плачат (видео)

  • 10 октомври 2014 12:09

  • 6014
  • 2
Татяна Дончева: Мъжете-жени политици вече седмица плачат (видео)
©

Стартирахме успешно в българския политически и парламентарен живот. Успяхме да съберем вота на повече от 40 000 избиратели и преминахме психологическата граница от 1%. Това заяви на пресконференция лидерът на "Движение 21" Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в.

По думите й остава неясно как при обявяване на окончателните данни гласовете за "Движение 21" са с близо 2000 по-малко от по-рано обявените. Този факт предстои да бъде анализиран, каза тя.

Получихме много хомогенен вот, предимно в областните центрове, до които успяхме да се докоснем в тази кратка кампания, добави Дончева.

Тя коментира, че Движението е успяло да постигне изборния си резултат с малък екип и много по-ограничен финансов ресурс в сравнение с другите партии. Движението направи впечатление с модерна и разчупена кампания  и мисля, че се доказа като самостоятелен политически играч. Зад нас застанаха млади и образовани хора - икономисти, бизнесмени, лекари. 62% от гласувалите за нас са с висше образование, а 30% - със средно - няма такъв интелигентен вот в кампанията. Това е много добро постижение. След няколко месеца сме готови да се явим на избори с много добър резултат, категорична е Дончева.

Тя подчерта, че изборният резултат на "Движение 21" е най-добър в София, Варна и някои от другите по-големи областни градове, което е база за по-нататъшното успешно развитие на политическата формация.

Попитана кои мъже в българската политика се държат като жени и кои са те, Дончева отговори: "Една част от тях са в Европарламента, другите са в българския парламент". Тя уточни, че няма сексистки нагласи. Политиката е характер. Не може само с пиар упражнения да докарате някой като фейс и като характер. Сега ще видите на преговорите за съставяне на правителството кои са мъжете-жени. Една седмица вече те плачат, коментира тя.

Основният резултат от преговорите трябва да е да се състави правителство, което да свърши някаква работа. Основните проблеми, които стоят пред новия кабинет, са укрепване на банковата система, решаването на въпроса с цените на тока и трябва ли да се взема заем, откъде и колко. Тези въпроси след 5 октомври изчезнаха от публичното пространство. Те изискват по-малко лозунги и повече работа, заяви лидерът на "Движение 21", заяви Дончева Според нея новото правителството трябва да се задържи на власт поне до лятото на 2015 г.

Проблемът не е, че в парламента има осем парти, въпросът е кой какви компромиси ще направи и в името на какво. Според нас проблемът на 43-то Народно събрание е ниският му парламентарен капацитет, ниският му капацитет за законодателна дейност, каза още Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в.

По думите й трябва да бъдат отстранени ключовите хора на ДПС в изпълнителната власт. Иначе обръчите на Доган ще удушат всичко. Въпросът е на кой му стиска да направи това, подчерта лидерът на "Движение на 21".

По думите й изборните резултати изискват съставянето на дясно правителство, но политическата реалност сочи, че то трябва да бъде с широка парламентарна подкрепа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6014 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.10.14 | 13:12

2
Don4eva e prava,no ima li koj da ia 4ue?

2014.10.13 | 09:34

1
Много знаеш, но и ние знаем че си от БКП. Всички сте в кюпа. Не ви искаме. Дайте нови честни, неопетнени политически хора!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини