Андрей Райчев оцени политиците и коалициите

  • 07 октомври 2014 07:35

  • 7465
  • 4
Андрей Райчев оцени политиците и коалициите
©

Партията победител е ГЕРБ, както и миналия път, а основната политика на Борисов е да каже, че няма да вземе властта. Сега той вече това не може да си го позволи, защото ще му вземат главата. Това каза социологът Андрей Райчев в сутрешния блок на БТВ.

"Борисов справедливо попита реформаторите: "Какви сте вие, че да поставяте условия с 8-те си процента", посочи Райчев.

Според него Реформаторският блок ще се разцепи под въздействието на магнитното поле на Борисов, тъй като Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - и Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и антропологично се различават от Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и Даниел Вълчев. Първите се правят на мома, на която тепърва ще расте цената, а вторите искат да управляват, те си представят участие в управлението, заяви Райчев.

Противниците на Борисов съзнават, че той е в безизходица, затова той ще бави решението си и ще чака бъдещите си партньори да станат активни. При реформаторския блок имаме класическо разделение. Там са събрани две коренно различни групи хора. Единственото, което ги крепи е общият интерес, но не прогнозирам дълго време да останат заедно, прогнозира Райчев. Поздравявам ги, че възкръснаха, но шансът да се окажат във властта е нищожен. Хората на Кунева си представят участие, а хората на Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и си представят управление.

Най-голяма изненада е влизането на националистическите организации в парламента. Андрей Райчев анализира всеки един от политическите лидери така:

Следва едно голямо недоволство и доста голяма злоба, която се е натрупала. Много ще е тежко за г-н Борисов. Факт е, че той няма натрупана загуба след 2006 г. и това е част от харизмата му. Големият въпрос е с каква заявка ще подходи към хората. През 2009 г. той влезе в ролята на отмъстител, но това беше една политическа порнография, което радваше народът. След това премина към ролята на строител и рязането на лентите. Хората също го харесват в тази роля. Сега ще гледаме трета роля - Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г обединител, но най-голямата му битка ще бъде да стане президент. Следователно той взима властта за две години, анализира Райчев.

При Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно има една самоирония, която го прави симпатичен. Борисов има да решава едно сложно уравнение с осем неизвестни, а  Миков има уравнение с две неизвестни. Ако разцеплението на левицата не се прекрати ги чака съдбата на СДС. Според мен разумното решение е да се опитат заедно с Първанов и Дончева да постигнат общи политики. Червените имат шанс да избегнат съдбата на сините, посочи Райчев.

Бившият финансов министър Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас гони добра политическа кариера, затова избра листите на ДПС. ДПС се стреми да участва във властта, но постъпиха умно и решиха да си починат от властта. Проблемът е, че при първия вот на недоверие ще се види мълчаливата подкрепа на ДПС за ГЕРБ.

Според социологът Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността ВМРО е много стабилна партия, която се котира много високо. Те си избират съюзите, за да постигнат целите си.

Росен Петров вероятно вече съжалява, че е влязъл в политиката. Той е част от проект, който все по-често ще виждаме в политиката. Няма как да си купиш 200 000 гласа, подчерта Райчев. Според него ББЦ не трябва да се подценяват.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7465 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.10.08 | 15:18

4
Б. Б . не е обединител , а кандидат затворник !
ДГ

2014.10.07 | 22:48

3
РАЙЧЕВ, ПО КОЕ "МАГНИТНО ПОЛЕ" СА ТВОИТЕ РАЗСЪЖДЕНИЯ?!
Райчев (инкогнито)

2014.10.07 | 20:59

1
По това на по-високата оферта ...

2014.10.07 | 21:16

2
Отровен човек!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини