Днес обявяват имената на зам.-министрите

  • 11 август 2014 07:21

  • 2326
  • 1
Днес обявяват имената на зам.-министрите
© Булфото

Днес служебният премиер проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска ще обяви имената на 45 зам.-министри, които трябва да влязат в Министерски съвет. Повечето членове на правителството обявиха, че ще имат по трима заместници, пише в. „Труд".

Част от министрите вече са предложили свои заместници, но имената им ще бъдат обявени накуп. Както беше и със съставянето на служебното правителство, така и с част от зам.-министрите се преговаряше до вчера вечерта.

Очаква се премиерът Близнашки да представи до дни с кратки биографии и своите съветници, когато е готов с назначаването на политическия си кабинет. Вчера той обяви, че бившият член на Конституционния съд проф. Емилия Друмева ще е част от екипа му.

Служебният военен министър Велизар ШаламановВелизар Шаламанов Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 г. в гр. Карлово. Завършва с отличие и златен медал каза, че му трябват двама заместници. За двама в екипа си говори и вътрешният министър Йордан БакаловЙордан Бакалов Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Завършил е ТИХ „Асен.

Вицепремиерът по икономическите въпроси Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще работи със седем души политически кабинет вместо с 11, с колкото разполагаше предшественичката й Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София..

Социалният вицепремиер Йордан ХристосковЙордан Христосков Проф. д-р Йордан Атанасов Христосков е роден на 20 октомври 1951 година. Завършва ВИИ "Карл ще има политически кабинет от 5-има души, вицепремиерът с ресор правосъдие и вътрешен ред - Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския ще работи с четирима вместо 10-те бройки в кабинета на Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола. Вицепремиерът по еврофондовете Илияна ЦановаИлияна Цанова Илияна Цанова е родена на 19 януари 1976 г. в гр. София. Магистър по финанси от Университета за ще има 6-членен политически кабинет. С промените в устройствения си правилник служебното правителство е отменило задължението на заседанията на правителството да присъства областният управител на София.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2326 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БОЗДУГАН

2014.08.11 | 09:42

1
Ръководствата и на БСП , и на ГЕРБ са ДВЕ БАНДИ бивши комунисти ! КРАДЦИ и ЛЪЖЦИ ! БАНДИТИ с БЕЛИ ЯКИЧКИ ! ПРЕДАТЕЛИ и ЧУЖДИ СЛУГИ ! Заради тях БЪЛГАРИЯ умира и заприлича на пустиня ! САМО ВОЛЕН и АТАКА !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини