Велизар Шаламанов от Костенец: Ситуацията е овладяна (видео+обновена)

  • 08 август 2014 13:29

  • 3801
  • 4
Велизар Шаламанов от Костенец: Ситуацията е овладяна (видео+обновена)
© Булфото

Ситуацията е овладяна, хората да бъдат спокойни. Продължаваме съвещанието, за да добием повече информация и да вземем необходимите решения за извличане на поуки и повишаване на вниманието, за да не се допускат такива инциденти. Това каза пред журналисти Велизар ШаламановВелизар Шаламанов Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 г. в гр. Карлово. Завършва с отличие и златен медал, министър на отбраната в служебния кабинет „Близнашки”, предаде репортер на Новини.бг.

„В сравнение с почти всички предишни инциденти, свързани със взривове, това е възможно най-лекият, който се е случвал. С това искам да успокоя гражданите и на Костенец, и на техните близки”, допълни Шаламанов.

Разследването ще установи какво точно е станало, но най-вероятно става въпрос за прехвърчане на случайна искра между два технологични центъра, които са отдалечени на необходимото разстояние по изискванията, но както знаете всички изисквания не изключват, какъвто и да е риск такъв тип производство и в такъв тип технологични процеси.

„ Ще оценяваме щетите с цел да бъдат възстановени от страна на завод ТЕРЕМ”, какъвто е ангажиментът на директора на холдинга. След тази среща с тях, с генерал Кръстев имаме възможност да огледаме логистичната база, както казах извън района комисар Николов е организирал работа с местната власт, но още не можем да кажем какви са щетите. Нека да изчакаме оценката”, заяви Велизар ШаламановВелизар Шаламанов Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 г. в гр. Карлово. Завършва с отличие и златен медал.


Министърът заяви, че в медиите са се появили снимки от взривовете в Челопеч, но двата взрива нямат нищо общо. Тук не е имало никакъв пламък, а само облак от запрашеност.

Най- много щети има в бригадо-логистиката, тъй като там е бил ударът. Щетите са материални – счупени прозорци, паднали тавани. Най-важното е, че пострадалите нямат сериозни наранявания. На мястото работят психолози от ВМА, които да останат на терен до понеделник и да се срещнат с всички, които имат нужда, каза Шаламанов.

Нора Виткова
3801 4

Свързани новини

Свързани видеа

Свързани галерии

Коментари 4

Добави коментар
вили

2014.08.08 | 19:31

1
Кой стои зад взрива ????????????????????????????????????Може би прикриване,заличаване на стари сметки??????????Другари.......много ви боли за народа!!

2014.08.08 | 19:55

4
Как кой , бе ?! ТИКВАТА ПРОСТА е ВИНОВНА ! И ПРИРОДАТА е срещу него ! ОТКРАДНАЛ ПАРИТЕ ЗА ПОДДРЪЖКА НА ЯЗОВИРИТЕ И НЕ САМО ТЯХ ! НЕ МОЖЕ БАНДИТ КОМУНИСТ ДА Е ПРЕМИЕР ! ГОСПОД НИ ПРЕДУПРЕЖДАВА ! ПРИ БИРАТА , ИНАЧЕ ЩЕ ИМА ГОЛЕМИ НАКАЗАНИЯ ! САМО АТАКА ! САМО ВОЛЕН !

2014.08.08 | 19:32

2
Какво има да прикриват като от два дена са на власт.

2014.08.08 | 19:54

3
ТИКВАТА има болен мозък ! Тъп бандит , бивш комунист и агент на ДС ,избран от враговете на българите САЩ и ЕС да изпълнява плана по унищожението на БЪЛГАРИЯ ! За награда има чадър срещу затвора и разрешение да краде на воля !

Добави коментар

Водещи новини