Близнашки разпредели отговорностите на вицепремиерите

  • 07 август 2014 16:09

  • 1524
  • 2
Близнашки разпредели отговорностите на вицепремиерите
© Булфото

Министър-председателят проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска разпредели между вицепремиерите функциите по координация на дейността на различните министерства и органи на изпълнителната власт. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Заместник министър-председателят по икономическа политика, министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще наблюдава работата на министрите на икономиката и енергетиката, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на земеделието и храните, както и на околната среда и водите. Тя ще осъществява също така взаимодействието на правителството с Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, с Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, ДКЕВР, КРС, Патентното ведомство и агенциите за ядрено регулиране и за приватизация и следприватизационен контрол.

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан ХристосковЙордан Христосков Проф. д-р Йордан Атанасов Христосков е роден на 20 октомври 1951 година. Завършва ВИИ "Карл ще координира дейността на министрите на образованието и науката, младежта и спорта, на културата и на здравеопазването. Той отговаря също за работата на Държавната агенция за закрила на детето, Националния компенсационен жилищен фонд, НСИ и националните агенции за оценяване и акредитация и за професионално образование и обучение.

Дейността на министрите на отбраната и на вътрешните работи ще следи заместник министър-председателят по правосъдие, вътрешен ред и сигурност и министър на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския. Той ще наблюдава също работата в държавните агенции за бежанците, „Държавен резерв и военновременни запаси”, „Национална сигурност” и „Технически операции”, както и на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

На вицепремиера по управление на средствата от Европейския съюз Илияна ЦановаИлияна Цанова Илияна Цанова е родена на 19 януари 1976 г. в гр. София. Магистър по финанси от Университета за е поверено осъществяването на контрол върху дейността на Държавната агенция за българите в чужбина.

Премиерът Близнашки лично ще координира работата на министрите на външните работи и на финансите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1524 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.08.07 | 18:56

2
Близнашки да остава за постоянно ! Само ТИКВАТА ПРОСТА да не идва ! При Бирата ! Луканов го вика ! Комунистически пир щяло да има !

2014.08.07 | 18:56

1
Смее си се човека - раздал е задачите! Готви се да векува с толкова много приоритети, дето си ги е поставил.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини