Яне Янев: Сигналът ни срещу Бареков и Василев пътува към Брюксел (видео)

  • 05 август 2014 14:01

  • 8409
  • 0
Яне Янев: Сигналът ни срещу Бареков и Василев пътува към Брюксел (видео)
©

Корупцията в България става все по-страшна. През последната година и нещо превзе почти всичко в държавата. Тя си имаше цял Министерски съвет, прокурори, съдии, следователи, политици, банкери, висши държавни служители. Тя не само изяжда милиарди за кратки срокове, но и преобръща процеси и тенденции, които могат да ни повлияят на европейско ниво. Това каза лидерът на РЗС Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, на пресконференция.

Много скоро очаквам от ЕК изявление по тази тема. Нека новото правителство да разбере, че то има две важни задачи - борба с корупцията и организиране на истински и честни избори.

Според Янев, за да бъде корупцията на това ниво вина имат и организаторите на изборни измами. През последните години РЗС беше само наблюдател на изборите, а нарушенията нарастваха като гъби печурки, посочи Янев.

Политическият съвет на РЗС на 25-ти миналия месец обсъди и реши да внесе сигнал до главния прокурор относно данни за извършено нарушение от страна на банкера Цветан Василев и лидерът на ББЦ Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва. В България след нашия сигнал не се случи нищо. Днес до края на деня всички председатели на парламентарни групи в ЕС ще получат същия сигнал, като се надяваме да се предприемат действия, за да не бъдем опозорени тотално като държава. Този сигнал ще бъде раздаден и на журналистите, за да си направи всеки изводи. Част от сигнала е следствена тайна, поясни Янев.

Преди евроизборите е създадена структура, която е имала за цел поголовен контрол на структурите в страната, обяви Янев. Проектът беше помпан не с политически аргументи, а с финикийсли знаци за източване на КТБ.

Бареков е получавал по 150 000 лева на седмица. Това е било до месец декември 2012 г. След това сумата пропорционално е нараствала. И това е започнало година и половина по-рано. Тези пари са били за развитие на структури и купуване на гласове, но е трябвало да има и медиен контрол. До месец декември парите, които са влезли са в размер на над 4 милиона долара. В сигнала има данни и за лични премии за Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва. Тези процеси са се случвали в правова държава, с независима съдебна власт, заяви Янев и коментира, че коментарът е излишен.

Ние ще поискаме създаване на специална анкетна комисия в ЕП, за разследване на този сигнал. Янев разказа, че до вчера е получавал заплашителни смс-и, но това нямало да го спре.

Той подчерта, че иска да се разследват всички престъпни деяния. Създадена е била черна каса, която е финансирала структури и е купувала гласове. Той посочи, че има хора, които са готови да свидетелстват за това. Капиталът, който е бил разходван се е възвръщал чрез проекти от различни министерства, твърди лидерът на РЗС.

Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, попита къде са парите на българите, вложени в КТБ, защо се играе с тях.

КТБ е била обкръжена с фирми бушони, които са разпределяли финансовия ресурс на определени лица. От документите става видно, че суми в размер на над 3 милиона евро са били предоставяни на определени лица без да се е налагало да ги връщат. Този обръч от фирми около КТБ е трябвало чрез тези средства да оказват политически и икономически натиск. Това обясни Емил Василев и разчерта схема, по която е източвана КТБ. Той уточни, че до момента се знае, че тези фирми са над 20. Те са били регистрирани с капитал от 500 лева, а са получили около 10 милиона. Според нашата информация лично Цветан Василев е контролирал паричните потоци, каза Емил Василев.

Според част от хипотезите, които лансира Янев Василев е бил притискан, за да върши подобни неща, вторият вариант е банкерът да е зажаднял за власт и затова да е вършил подобни злоупотреби. А третата версия е имало компромат срещу него. Нека Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва да отговаря за това какво е вършил в последните години, уточни Янев.

Документите, които Бареков показваше срещу Борисов, показваха, че са подготвяни предварително, но с тези сигнали стана смешен. Той показа една поредна лъжа, нямаща нищо общо с реалността. Той е сляп за истината, увери Янев.

В края на пресконференцията Янев се скара с журналист, който го упрекна в пристрастност. Янев му каза, че той с политика се занимава от студентските си години. Вие не сте подготвен, за да задавате въпроси. Заваляха обвинения, че той е човек на Стъки и бил медиен представител на търновските мутри, съпричастен към структурите на ББЦ. Мен не ме е страх от това, че Бареков би ме дал на прокурор за клевети. Дългият касиер има 10 дела срещу мен, а той е много по-могъщ. не ме е страх, завърши лидерът на РЗС.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8409 0

Свързани новини

Свързани галерии

Водещи новини