Миков обявява новото Изпълнително бюро след събора на Бузлуджа

  • 29 юли 2014 06:40

  • 2196
  • 5
Миков обявява новото Изпълнително бюро след събора на Бузлуджа
© Булфото

Новият лидер на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно ще обяви състава на новото Изпълнително бюро вероятно след традиционния събор на партията на Бузлуджа. Това коментираха вчера неофициално висши социалисти, пише в. Стандарт.

Самият Миков дал да се разбере, че ще спази вече утвърдената дата за заседание на НС на БСП за 8-ми август. Тогава се очаква заедно с водачите на листи за изборите пленумът да утвърди и състава на Бюрото на новия стопанин на "Позитано" 20. "Промяната трябва да стане постепенно, да се запази единството, да се търси енергия чрез обединяване, а не чрез противопоставяне", каза Миков. Със сигурност като пръв зам. председател в Изпълнителното бюро ще остане Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на, който бе предложен на поста от соцлидера Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на преди няколко седмици. Очаква се в ръководството да влезе и шефът на пловдивските социалисти Георги Гергов. Така ще се разшири представителството на регионите в партията, коментираха червени. Със сигурност до Миков ще застане и сегашният шеф на депутатите на БСП Атанас Мерджанов. За ръководството на "Позитано" 20 е с големи шансове и Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Червената фурия направи изненадата на конгреса, тъй като само 7 гласа не й стигнаха, за да отиде на балотаж с Миков. Нинова е юрист като новия председател и двамата работят добре, споделиха соцдепутати. От сегашното Изпълнително бюро Миков със сигурност ще запази оргскретаря Димитър Дъбов, Катя Николова и Евгений Узунов. Илияна Йотова, Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, и Деница Караджова също да са в състава и на новото Бюро, са очакванията от членове на пленума. Няколко пъти Миков ясно артикулира, че няма да прави механичен сбор от всички кандидати за лидер на БСП. Мая Манолова също ще запази поста си в Бюрото като шеф на Контролната комисия.

А Янаки Стоилов - като лидер на лявото крило на партията. До края на работния ден вчера председателският кабинет на "Позитано" 20 остана празен, научи "Стандарт". Нито соцлидерът Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, нито наследникът му Миков са били в централата на БСП. Предварителните нагласи са, че Станишев ще има нов кабинет в централата на БСП, тъй като е съвсем естествено президентът на ПЕС да има представителство в собствената си партия. Не сме стигнали до кабинетите, работим по организацията на Бузлуджа, където тази година очакваме близо 50 000 души, уточниха от администрацията на партията. Съборът под Чинията е на 2-ри август.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2196 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Кака Пепка

2014.07.31 | 21:12

5
Миков е всъщност прекрасен чове- добър, народен и земен!ПОзнавам го отдавна .Когато решите , съм готова да ви заозная лично с него и сами ще с убедите в това!
Батко Данчо

2014.07.29 | 14:13

4
Мило БСП, честито пиянде!

2014.07.29 | 14:13

3
Пременил се Илия, погледнал се - пак в тия !!!
Кака Пепка

2014.07.29 | 14:13

2
Що за глупак, кретен и идиот трябва да си, за да гласуваш за Герб-не знам!Хайде, Крумчо-цъкни минуси!
Кака Пепка - пенсионерка

2014.07.29 | 08:52

1
Трябва да ни управлява БСП, за да фалират държавата.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини