Нинова: Днес е ден да си кажем и кривиците, и правиците

  • 24 юли 2014 11:40

  • 1496
  • 2
Нинова: Днес е ден да си кажем и кривиците, и правиците
©

Днес е ден за равносметка, да си кажем и кривиците, и правиците в името на отговорността пред следващия парламент и следващото правителство. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от БСП и председател на Комисията по труда и социалната политика в парламента Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по време на разискванията по оставката на кабинета "Орешарски".

Имахме една силна година. Разбира се, имаме и критици, които казват, че свършеното не е достатъчно, но фактите говорят сами за себе си, заяви тя.

С първите си действия правителството актуализира бюджета и отдели значителни средства за социална политика, с които подкрепи деца с увреждания и военноинвалиди, детските добавки за второ дете се увеличиха, приехме цял пакет закони в подкрепа на младите, които са безработни. Над 300 000, получаващи минимална работна заплата, повишиха доходите си от 310 на 340 лв. Повишиха се средствата за учебници и ваучери за храна, увеличихме максималния осигурителен доход, върнахме швейцарското правило. Дадохме на над 4 милиона българи да разберат, че не са сами в кризата. Това са фактите. Ако някой ги оспорва, нека да каже с какви аргументи, подчерта Нинова.

По думите й грешка на правителството е, че не е приело предложения Национален план по заетостта.

Оставяме на следващите парламент и правителство един голям проблем - пенсионната реформа. Моля бъдещите управляващи да дадат яснота и перспектива в тази насока, за да успокоим възрастните хора и те да имат по-добро бъдеще, каза още Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Депутатът от ГЕРБ Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко я репликира, че правителството не е изпълнило обещанието си за разкриване на 250 000 работни места. Нинова му отговори, че статистическите данни показват, че в последната година са разкрити 50 000 работни места. За една година - 50 000, за четири години - 250 000, заяви социалистката.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1496 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.02.28 | 00:26

2
"Имахме една силна година, заяви депутатът от БСП".............Няма съмнение , за внуците на обирджиите на мандри е била ДОХОДНА .
!!!

2014.07.24 | 16:45

1
Много лъжете и крадете,а за морал да не говорим,въобще го нямате.

Добави коментар

Водещи новини