Има умисъл в разклащането на банките у нас, смята Калфин

  • 21 юли 2014 20:07

  • 2153
  • 0
Има умисъл в разклащането на банките у нас, смята Калфин
© АБВ

Предсрочните избори са пряко следствие от неспособността на парламента и ръководните за държавата институции да предложат качествени мерки за управление на страната. Въпреки това водещите фигури в българските партии продължават да не говорят за политики, които да извадят страната от кризата.

Това заяви в ефира на БНТ заместник-председателят на АБВ Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, според когото има само един начин предсрочния вот да донесе стабилност в управлението на България. „Ние предлагаме един договор за национално съгласие, каквито и да са резултатите от изборите. Той трябва да ангажира основните партии с някаква дългосрочност по отношение на реформите в здравеопазването, в образованието, в структурирането на икономиката. Не може повече да се отлагат тези реформи, защото това ще бъде за сметка на гражданите. Това предлагаме от АБВ. Да не се фиксираме в това, каква ще бъде коалицията, а да търсим съгласие по няколко теми, по които да работят и управляващи, и опозиция. Тогава парламентът също ще може да работи достатъчно ефективно“, посочи той.

Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска коментира и кризата във финансовия сектор на страната. Според него има умисъл в разклащането на стабилността на банките у нас. Държавата, едва ли не, се е превърнала в заложник на личните взаимоотношения между двама бизнесмени. В същото време от ситуацията се опитват да се възползват политици като Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, които всекидневно отправят внушения за фалит на държавата, с цел извличането на предизборни облаги, обясни Калфин, цитиран от пресцентъра на партията.

По думите му проблемът се задълбочава и от факта, че страната ни все още не е член на Европейския банков съюз, въпреки че решението за това е взето още по времето на Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. В тази връзка Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска бе категоричен, че от виновниците за забавянето трябва да бъде потърсена отговорност.

Последвайте канала на

2153 0

Свързани новини

Свързани галерии

Водещи новини