Местан: Трябва да осигурим нормална среда за служебния кабинет

  • 11 юли 2014 14:28

  • 1466
  • 0
Местан: Трябва да осигурим нормална среда за служебния кабинет
© Булфото

Трябва да осигурим предпоставки служебният кабинет да работи в нормална среда, както и финансова среда. Следващият кабинет трябва да поеме плавно управлението на страната в една достатъчно предвидима и ясна среда по отношение и на състоянието на банките, и финансите. Това каза пред журналисти лидерът на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Попитан дали е притеснен за банковата система в страната, след като ще отнемат и лиценза на КТБ, Местан каза: „Не смятам, че в България има политик, който да не е притеснен, затова е много важно да чуем на Бюджетната комисия подробности от одита на БНБ. Знаете, че при нас е абсолютно неотменим стил да бъдем предпазливи, когато коментираме действия и решения на други компетентни власти. Единственото, което днес си позволихме да коментираме по толкова важна тема, която засяга не просто публичен интерес, а огромен публичен интерес е препоръчително да има по-широк достъп на медиите”, каза той.

„Оттук нататък съобразно одита на БНБ и съобразно предложенията на БНБ, трябва тепърва да обсъдим законодателното измерение на казуса. Ако има необходимост, а такава явно се очертава – парламентът да поеме своята отговорност с нарочен закон ние ще участваме в разговорите за постигането на съгласие. Ще трябва да видя предложението на БНБ, не бягам от отговори на въпроси, колкото и да са неприятни, но не мога да коментирам текст, който не съм видял”, обясни Местан.

„Като парламентарна сила ще настояваме каквото и да е решението то да е продукт на политическо съгласие, защото проблемът вече не е само 42-то Народно събрание. Проблемът е много по-дълбок и общ и ние трябва да осигурим предпоставки служебният кабинет да работи в нормална среда, както и финансовата среда. Следващият кабинет трябва да поеме плавно управлението на страната в една достатъчно предвидима и ясна среда по отношение и на състоянието на банките и финансите”, допълни Местан.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1466 0

Свързани новини

Свързани галерии

Водещи новини