Станишев: През последните 24 часа доказахме, че държава има (видео)

  • 01 юли 2014 14:00

  • 5868
  • 0
Станишев: През последните 24 часа доказахме, че държава има (видео)
©

Събитията през последните 24 часа доказаха, че държава има. За нас беше най-важно да се успокоят хората, въпреки непремереното говорене на политиците. Неслучайно БСП беше по-въздържана, за да не се засилва масовата истерия. Това каза лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на на пресконференция.

На 5 юли трябваше да имаме национален съвет на БСП, но събитията от дневния ред на обществото ни накараха да го отменим. Отмененото в понеделник заседание на Националния съвет на БСП ще се проведе в събота, съобщи още Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Дневният ред за заседанието ще бъде същият - анализ на ситуацията, оценката на участието на БСП в управлението през последната година и задачите, които бяха поставени пред Станишев като лидер.

Председателят на столетницата коментира, че пленумът в понеделник е бил отменен, за да може БСП да е активен участник в дневния ред на държавата – банковата стабилност.

Това което стана през последните седмици показва, че трябва да има отговорна държава. Трябва да се внесе повече сигурност в обществото. Нашата позиция към приетия нов Закон за МВР е, че не намираме причини за отлагането му. Той започва да действа от днес. Това беше обявено по повод искането на ПГ ГЕРБ за отлагане  на приемането на Закона за МВР в този му вид.

Наблюдатели за предсрочните парламентарни избори ще има. Те ще бъдат 21 както и досега.

В последните дни имаше опит за дестабилизиране чрез политически сценарий и внасяне на несигурност в обществото за промяна на политическата ситуация. Ние постъпихме отговорно и това наше поведение ще продължи. Докато другите се занимаваха с политически игри, ние работехме за стабилността на страната. Друг приоритет за нас е здравеопазването, антимонополни проекти, и др., увери Станишев.

ПГ Коалиция за България и БСП са готови да работят за стабилността на страната. Ние не можем да отговаряме за поведението на другите политически сили. Явно при останалите политически сили водеща е партийната пристрастност. Така лидерът на БСП коментира информата, че ПГ "Атака" напуска парламента.

Веднага след това пресконференцията приключи.

Минути преди пресконференцията на ръководството опозицията в БСП излезе с обръщение към партийните членове, в което призова Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на се оттегли от лидерския пост. Сред членовете на БСП сред които бившият енергиен министър Румен Овчаров, депутатите Жарана Пенева, Петър Мутафчиев и Кирил Добре. Те са на мнение, че ако Станишев не се оттегли, БСП ще остане в историята.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5868 0

Свързани новини

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини