Мутафчиев: БСП задължително трябва да проведе конгрес

  • 01 юли 2014 12:18

  • 1274
  • 3
Мутафчиев: БСП задължително трябва да проведе конгрес
©

Конгрес на БСП е задължителен.

Това обяви Петър Мутафчиев, депутат от Коалиция за България, бивш министър на транспорта. По думите на Мутафчиев, той трябва да оформи основните цели, които си поставят, като партия на предсрочните парламентарни избори. „Конгресът трябва да оформи нашата програма, конкретните послания, да си кажем пропуските през тази една година управление, когато имахме правителство с наш мандат, да се даде ясен отговор на хората за това какво се случи и какво не се случи, включително и оценка на това управление, защото то имаше своите достойнства, имаше и своите недостатъци и БСП ясно трябва да каже какво успяхме и какво не успяхме да направим”, каза Мутафчиев, цитиран от Фокус.

„Лично моето мнение е, че на този конгрес не бива да вървим към избор на председател. Ние нямаме и ресурса от време да се направи една цяла процедура, да се направи избор, който социалистите биха желали. Затова идеята ми е, че трябва да има временно ръководство, което да подготви изборите, участието на БСП в изборите, а също и да се подготви един бъдещ конгрес с идеите и устава. Ако е необходимо, да се пипне и програмата на социалистическата партия , говоря в идеологически смисъл, за да изчистим още по-добре образа на левите политически партии. Знаете, че в момента има едно смесване и то идва от популизма на десницата в България. Има пътища, по които можем да решим проблемите, но за да решим проблемите, които стоят и в партията, и в държавата, трябва да има една единна българска социалистическа партия със стабилно ръководство, което наистина желае да върне БСП на българските граждани, на социалистите и симпатизантите”, добави той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1274 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
каката на баткото

2014.07.13 | 12:17

3
а, мерси - българските граждани не искат да им се върнат червените боклуци ,даже ще ви закупят билети до Северна Корея за своя сметка или ще платят газьола за шлеповете по Дунава!!!

2014.07.06 | 18:25

2
През 1985-1990 год. комунистите откраднаха 10 милиарда лева т. e. целия паричен резерв на България. Те изнесоха тези пари чрез задграничните търговски дружества, по същество - фирми на Държавна Сигурност, КГБ и БКП за търговия с валута, оръжия, наркотици. Тези фирми съществуват и сега под други имена; каналите са същите. През 1990-1992 год. 10-те милиарда бяха разпределени от Луканов между верни комунисти и агенти на ДС, които след това ги ре-инвестираха в България. Така се образува днешната олигархия, която държи лостовете на властта в България. След това Луканов беше убит от своите господари от КГБ, за да се прикрият следите на чудовищната манипулация с парите на българския народ. БСП, ДПС, Атака, България без цензура са политически следствия на комунистическо-агентурната приватизация в България. Народът трябва да знае за тези престъпления. Долу червените предатели! Да живее Майка-България!!!
Избирател

2014.07.01 | 22:36

1
ГОСПОДИН-ДРУГАРЮ МУФТАЧИЕВ И КОМПАНИЯ, ако бяхте поне малко искрени, не към българите, а към гласуващите за БСП, щяхте да кажете конкретни грешки и пропуски от ваша гледна точка, а не да се криете зад мъдри решения на КОНГРЕСА. Обещания, размиване във времето, нови обещания беше химна на БСП през целия преход. А БЪЛГАРИЯ НЕ СТАНА ШВЕЙЦАРИЯ НА БАЛКАНИТЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ ЧЕРВЕНИТЕ КАПИТАЛИСТИ.

Добави коментар

Водещи новини