Бойко Борисов участва в проект на Барак Обама

  • 17 септември 2011 07:45

  • 3314
  • 3
Бойко Борисов участва в проект на Барак Обама
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще подкрепи инициативата на президентите на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият и на Бразилия Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на за открито управление, пише в. Труд.

Официално това ще стане на 20 септември в Ню Йорк, ден преди да започне 66-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН. Българската делегация на сесията ще бъде ръководена от министъра на външните работи Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 и той ще обяви присъединяването на България към “Партньорство за открито управление”. Всяка страна, която желае да участва в начинанието, трябва да подпише декларация, че ще спазва принципите му. Освен това трябва да се представи и национален план за действие и да се докладва своевременно изпълнението му.


Голямата цел на партньорската програма е “опит да се направят правителствата по света по-добри” с по-голяма прозрачност, борба с корупцията и по-голямо участие на гражданското общество в управлението. За целта ще бъдат използвани и съвременните достижения на компютърните технологии. Първите участници в инициативата са Бразилия, Индонезия, Мексико, Норвегия, Филипините, Южна Африка, Великобритания, САЩ и девет неправителствени организации. До петък следобед желание за присъединяване, освен България, бяха изявили още 27 държави, сред които Хърватия, Израел, Италия и Турция. Очаква се в плана за действие България да посочи график за изграждане на електронното ни правителство. В понеделник Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и правителствена делегация бяха на посещение в Естония, за да се запознаят с тяхната система за електронно управление. Тогава премиерът договори у нас да дойдат естонски специалисти, за да помогнат. Преди няколко седмици Борисов даде ултиматум на министрите си българската система за онлайн услуги да заработи до 6 месеца или максимум до година.


При пребиването си в Ню Йорк Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 ще има над двадесет срещи със свои колеги от държави от цял свят, става ясно от програмата му. Прави впечатление, че Младенов ще обърне внимание на ситуацията в Близкия изток. Той ще говори с представители на Арабската лига, еврейски организации, Иран и Египет. Другата му важна задача е да осигури подкрепа за кандидатурата на проф. Цветана Каменова за съдия в Международния съд на ООН. Изборите за поста ще бъдат през ноември, а тя има всички шансове да го заеме. Дипломат №1 ще е гост и на прием, даван от президента на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият. Също така ще участва на заседание на контактната група за Либия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3314 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
kinesiotapebg.eu

2011.09.17 | 13:17

1
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu

2011.09.18 | 16:21

3
България, Израел, Турция.... направо световните светила и първенци по "прозрачност" на управлението...

2011.09.18 | 16:20

2
ха-ха особено Израел ...

Добави коментар

Водещи новини