Радан Кънев: Има много дълбока криза в доверието на обществото

  • 29 юни 2014 21:49

  • 1549
  • 0
Радан Кънев: Има много дълбока криза в доверието на обществото
© Булфото

Финансова, банкова, парична или ликвидна криза няма, има много дълбока криза в доверието на обществото. Това каза говорителят на Реформаторския блок Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и след консултациите при президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Тази криза в обществото не може да бъде преодоляна без разрешаване на политическата криза. "Затова за нас беше важно да се препотвърди конкретната дата за предсрочни избори и да има пълна яснота кога ще е оставката на кабинета "Орешарски", каза Кънев. Според него най-късната възможна дата за оставка е 25 юли.

"Важно е утре да се възстанови доверието на хората, а то ще стане чрез ползване на банковите офиси и банкоматите", добави Кънев. Той обясни, че участниците в консултациите са получили пълното уверение на БНБ, Министерството на финансите и премиера, че утре всички банки ще бъдат отворени и ще работят, защото системата е здрава и разполага с пари.

"Няма никакви основания за безпокойство и паника", коментира и Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 от Реформаторския блок и добави, че БНБ стои стабилно на позицията си.

Малко по-късно в профила си във "Фейсбук" Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и определи като "сериозен политически успех" участието на Реформаторския блок на днешните консултации и се аргументира така:

1. Възприе се от всички политическата ни оценка на банковата криза и необходимостта от безусловна подкрепа на банковата система.
2. Отхвърлиха се всякакви идеи за нов кабинет в това Народно събрание.
3. Потвърди се правото на президента да назначи служебен кабинет без договаряне между парламентарните партии.
4. Постигна се съгласие за най-късна дата за #Оставка - 25 юли. С малко повече подкрепа от други партии щяхме да постигнем и записване на датата в документ.

Изборите за съжаление остават на 5 октомври - не можахме да пробием консенсуса на останалите партии, въпреки очевидния интерес от по-ранна дата (28 септември), не съвпадаща с религиозен празник", завършва съобщението на Кънев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1549 0

Свързани новини

Свързани галерии

Водещи новини