Плевнелиев: Банкова криза няма. Оставка на правителството до 25 юли

  • 29 юни 2014 18:23

  • 4616
  • 0
Плевнелиев: Банкова криза няма. Оставка на правителството до 25 юли
©

Политическите партии и институциите декларират решителност и готовност за осигуряване на необходимия ресурс и осъществяване на всички мерки за гарантиране на банковата стабилност в страната. Гарантиране на банковата стабилност в страната. Парите на гражданите вложени в банковите институции са сигурни. Това каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в изявлението си във връзка с позицията на политическите партии и институциите, участващи на консултациите при държавния глава.

Разполагаме с достатъчно резерви и механизми, за да се справим с всички опити за дестабилизация. Политическите сили поставят обществения интерес. Предприемат се всички мерки за стабилност. Банките ще продължат да работят в нормален режим. Валутният борд е непоклатим, заяви Плевнелиев.

„Банкова криза няма. Банковата система е стабилна”, подчерта той.

В ход са и законодателни промени в защита на банковата сигурност. Банкова криза няма, има криза на доверието и криминална атака. Виновните трябва да бъдат преследвани с цялата сила на закона. очакваме правоохранителните органи да демонстрират решителност. Призоваваме хората да бъдат спокойни.

България е член на ЕС, валутният борд е непоклатим и ще бъде запазен до влизането на България в Еврозоната. Това каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното след края на политическите консултации, които се състояха при него днес. Държавният глава обяви позицията на представените в националния и в европейския парламент партии и на институциите, участвали в консултациите. Президентът посочи, че 1, 95583 български лева са и ще бъдат равни на едно евро. Разполагаме с достатъчно резерви, средства и механизми, за да се справим с всички опити за дестабилизация, каза той и допълни, че застават зад всяка банка, подложена на атака.

Предсрочните парламентарни избори да се проведат на 5 октомври. Невъзможно е съставяне на друго правителство в рамките на този парламент. Оставката на правителството ще бъде подадена и спазен законовият срок за това (най-късно 25 юли). След това ще бъде сформирано служебно правителство. Народното събрание ще бъде разпуснато на 6 август.

Гордея се с конструктивния диалог и отговорността, с която лидерите на политическите сили се отнесоха. Гордея се с това, че държавниците се обединиха. Благодаря ви, завърши президентът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4616 0

Свързани новини

Свързани галерии

Водещи новини