Плевнелиев: Настоявам да се направи ревизия на бюджета (видео)

  • 07 юли 2014 10:22

  • 4990
  • 43
Плевнелиев: Настоявам да се направи ревизия на бюджета (видео)
© Булфото

Надявам се в парламента да се обединят около това, че трябва да се обединят. Няма друг шанс. Трябва да осигурят кворум и трябва да свършат тези смислени неща. Това каза пред журналисти президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, след като откри Международната конференция "Дни на математиката в София", предаде репортер на Novini.bg.

Има определена работа, която трябва да бъде свършена в оставащите дни до разпускане на Народното събрание и се надявам утре на политическите консултации да бъде постигнат консенсус, иначе ще търся и други възможности, но няма как без работещ парламент в следващите седмици. Има много смислена работа за вършене. Моля, свършете я, заяви държавният глава.

Президентът подчерта, че трябва да стане ясно в какво финансово състояние е държавата. Не бива да бъде блокирана работата на служебното правителство заради нежеланието да се каже истината за цифрите в държавата и бюджета, както и неговото изпълнение преди всичко работата на приходните агенции, както и разходната част. Не бива да се връзват ръцете на едно бъдещо служебно правителство, като от една страна се откаже ясно. Дефицитът не може да се превиши и от гледна точка да не се реализира и да не се каже истината за изпълнението на бюджета. Затова аз настоявам, да се направи ревизия на бюджета и ще очаквам отговорно отношение по тази тема, категоричен бе държавният глава.

Вярвам, че има много консенсусни теми, които са важни и спешни, законодателни инициативи от гледна точка на БНБ и нейната ефикасност в момент на турбуленции, законодателни инициативи от гледна точка на европейския дневен ред. Има директиви, които ни чакат, разбира се също така и големи теми като енергетика и здравеопазване. Реформата на държавния бюджет към средата на годината е необходима. Заради призива на много институции, включително и на хора, които разбират от здравеопазване, които казват, че ако не се ревизира бюджетът на Здравната каса, ние ще имаме сериозни проблеми към втората половина на годината. Тук вече очаквам ясно и категорично – ревизия на бюджета, предприемане на мерки в подкрепа на БНБ като силен регулатор, адаптиране на европейски директиви и също така някои други смислени законопроекти да бъдат доведени до край, каза още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4990 43

Свързани новини

Коментари 43

Добави коментар

2014.07.08 | 15:17

43
Докога ще я търпим тази кукла на конци? Това не е президент, а един инструмент на мутрите, с който продължават да източват държавата.

2014.07.08 | 15:17

42
До последно ще пречи на управляващите и ще обслужва интересите на Боко. Невиждан паразит е!

2014.07.08 | 15:17

41
Мухльото Плевнелиев и ТИКВАТА Борисов лапнаха УЙЯ на Местан и смучат ли смучат ! Гълтайте и се задавете продажници ! Европедераси ! ВСИЧКИ ЗА АТАКААААААА !

2014.07.08 | 15:17

40
Герберастите са ТИКВИ ПРОСТИ ! Тяхният вожд агент БУДА - Борисов е възпитаник на българското ГЕСТАПО - ДС в школата в Симеоново ! Баща му Методи Борисов е полковник от МВР ! ПАЛЯЧОТО е първи секретар на ДКМС ! Какво да говорим ! ИДИОТИ ! САМО АТАКА ! САМО ВОЛЕН !

2014.07.07 | 17:37

11
Този човек,който отдавна трябваше да е в затвора за извършени от него престъпления против държавата смее още и да иска ?Изглежда синдрома на имперската шизофрения е заразен.

2014.07.08 | 15:17

39
Държавния глава иска пълна ревизия, която касае всички българи. А дали ви харесва или не си е ваш проблем.

2014.07.08 | 15:17

38
СЪД и ЗАТВОР за ЦЯЛАТА ВЪРХУШКА на ГЕРБ , начело с ТИКВАТА ПРОСТА и ПАЛЯЧОТО МАЛОУМНО ! Организирана ПРЕСТЪПНА ГРУПА ! САМО ВОЛЕН ! САМО ТОЙ МОЖЕ ДА ПОЧИСТИ КОЧИНАТАТА БЪЛГАРИЯ ! ПРЕМИЕР !

2014.07.08 | 15:17

37
plevel smotan-----kurvooooooooooo-----pederast kato boiko kurvata

2014.07.08 | 15:17

36
Има ли още БОЛНИ СИДЕРАСТИ

2014.07.08 | 15:17

35
Един предизвестен край на правителство и парламент, една коалиция без коалиционно споразумение и една подкрепа от шайка бандити национални предатели, които уж са против правителството. Първият партньор казал нещо, вторият и премиерът не знаели, вторият пратньор казал нещо първият и премиерът не знаели, премиерът се отказва от южен поток, партньорите не знаели!!! А шайката бандите си живеят като царе. От такива неща е произлязла поговорката „манджа с грозде”.
onq s konq

2014.07.08 | 15:17

34
Интересно след като се направи ревиэията и служебното правителство иэнесе данните эа пораэиите на тройната коалиция,дали БСП ще успее да влеэе в следващото НС?Эа атака вече съм спрял да си хабя думите:)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини