Станишев: Не се притенявам от забавянето на напускането ми на НС

  • 26 юни 2014 16:32

  • 6239
  • 152
Станишев: Не се притенявам от забавянето на напускането ми на НС
© Булфото

Председателят на БСП и на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на заяви по повод забавената от Народното събрание процедура по прекратяването на пълномощията му на народен представител, че това не го притеснява.

Със съжаление виждам, че ГЕРБ, която една година с поведението си дискредитираше парламентаризма, в първия ден след изборите те не признаха резултата, половин година не влизаха в парламента изобщо, играят с кворума и дискредитират институцията. На всеки, който играе такива игри, му се връща, коментира лидерът на БСП.

Кандидатът за председател на Европейската комисия от партията, която събра най-голяма подкрепа на изборите за
Европейски парламент, трябва да получи мандат за преговори, заяви Станишев. Редно е да бъде предоставен мандат на Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето (ЕНП), за да може той да започне политически разговори за политиката на следващата комисия. ЕК не може да продължава да кара по инерция. Хората в Европа ясно показаха, че искат промени, посочи Станишев.

Лидерът на ПЕС добави, че е изготвил няколко точки, получили подкрепата на държавните и правителствените ръководители социалисти в ЕС, на чиято основа Юнкер може да разчита на тяхната подкрепа в Европейския съвет днес и утре. Акцентите от тези точки са социалната защита, инвестициите, заетостта, преодоляването на разликите между бедни и богати, поясни Станишев. Той допълни, че се очаква българският премиер, според правилата на демокрацията, да подкрепи кандидатурата на Юнкер при взимането на решението за номинация от Европейския съвет.

Попитан дали не е възможно и в България, както в ЕС, да се постигне сътрудничество между леви и десни по общите интереси, Станишев изрази съмнение, че у нас има подобна зрялост. Политиката в България в последните години се превръща в състезание на лични амбиции, а не в дебати за политика. Страната ни се нуждае от сериозни дълбочинни реформи - на начина, по който работят институциите, в здравеопазването, в правосъдието, в образованието. Всичко това изисква широка подкрепа. Виждате, че една година с недостатъчна подкрепа се стремим и променяме нещата. Безкрайно е мъчително и безкрайно трудно, защото съпротивата е огромна, много интереси бяха засегнати, обобщи той.

В отговор на въпрос дали България би настоявала следващият върховен представител на ЕС по външната политика и сигурността да бъде от Източна Европа, Станишев заяви, че Общността не трябва да бъде разделяна така. ЕС е цялост от суверенни нации с еднакви права и задължения, добави той.

Станишев участва в днешното заседание на държавните и правителствените ръководители от ПЕС, свикано в белгийския град Елвердинге. В заседанието участва и министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, който не пожела да разговаря с българските журналисти.

Последвайте канала на

БТА
6239 152

Свързани новини

Коментари 152

Добави коментар

2014.06.28 | 23:12

152
Aбe нямa ли инфopкт, paк, нeщo, зa тoва изчaдиe!? Hямa ли някaквa вceвишнa cила дa ни избaви oт тoя ypoдлив плyжeк!? 'Гoспoд e бългapин', ама друг път!
Крум Усаиснки - Блг

2014.06.27 | 22:37

151
НЯМА ДА СЕ ОЧУДЯ ГЕРБЕРАСТИТЕ ДА СЕ ВЪРЖАТ НА ПСИХОПАТА БОКО ЧЕ БИЛ ДОКТОР НА НАУКИТЕ ХАХАХХАХАХАХХАХАХА

2014.06.27 | 22:37

150
Боко е толкос генерал ,колкото е доктор на науките иииибаси и ташакаааа :))))
На гея шушулката

2014.06.27 | 22:36

149
Ми ти от какво се притесяваш,БЕ нещастен помияр и лъжец
ИСТИНСКИ НАЦИОНАЛИСТ А НЕ СИДЕРАСТ

2014.06.27 | 22:36

148
Смърт за националните предатели, СМЪРТ за Волен Сидеров, СМЪРТ СМЪРТ СМЪРТ!
ГЕНЕРАЛ БОРИСОВ

2014.06.27 | 22:36

147
воленуглу Е ТУРСКА КУРВА НИКОГА ПОВЕЧЕ НА ВЛАСТ ЧЕ БЪЛГАРИЯ ФАЛИРА
ГЕНЕРАЛ БОРИСОВ

2014.06.27 | 22:36

146
ДАВАМ НАГРАДА НА КОЙТО МИ ДОНЕСЕ АНОСА НА сидеруглу
onq s konq

2014.06.27 | 22:36

145
Тая снимка е от фалшивата диплома на дъртия сидерунгел:)

2014.06.27 | 22:36

144
СТИГА С ТОЗИ ГЕНЕРАЛ БЕ ,НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ДОГАН ГО НАПРАВИ ГЕНЕРАЛ ,ЗНАЧИ Е ТОЛКОВА ГЕНЕРАЛ КОЛКОТО Е И ДОКТОР НА НАУКИТЕ :)))))))))))

2014.06.27 | 22:36

143
Като приемате нелепите си закони има кворум, а сега ГЕРБ ти е виновен. Не се ли усещаш, че твоите те работят. Ако искат ще си направят кворум, но не.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини