Ген. Атанасов: Аферата "Пеевски" е с цел да се избегне подаването на оставка

  • 16 юни 2014 08:29

  • 4207
  • 10
Ген. Атанасов: Аферата "Пеевски" е с цел да се избегне подаването на оставка
©

Основната причина за разривът в отношенията между Делян Пеевски и Цветан Василев са икономически. Виждаме каква е политическата ситуацията в страната, засилване на охраната на политиците, взаимни обвинения за опити за разчистване на сметки. Това коментира бившият министър на земеделието и горите Мехмед Дикме по БТВ.

Това е целенасочен сценарий с цел отклоняване на вниманието от искането за оставка на кабинета "Орешарски". Единственият отговор, който имам е, че тази сцена се разиграва, защото няма оставка на правителството. Цели се да остане незабелязано, че основните политически сили не си изпълняват ангажиментите. Това смята ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров по БТВ.

Аз не съм съгласен с тезата на ген. Атанасов. Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на имаше обтегнати отношения с Цветан Василев още преди изборите. По-скоро проблемът е между Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от и Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на. Задкулисните играчи управляват големите компании и големите обществените поръчки. Когато поръчките бъдат оттеглени задкулисните фигури започват да се карат. Вижте кои фирми стоят зад проекта "Южен поток", категоричен е Дикме. Според него спирането на проекта "Южен поток" е внесло големия разрив в отношенията на задкулисието.

Ген Атанасов коментира, че когато не се изпълняват желанията на почетния лидер на ДПС се случват скандали в обществото. Има определени принципи в работата на Доган и когато има неподчинение, се режат глави. Днес властта е в много тежко изпитание, освен, че трябва да се смени властта трябва да се отклони общественото внимание, за да се успокоят нещата около газопровода. Няколко милиарда трябва да бъдат разпределени по "Южен поток", а те се отдалечават. Сега банката на Цветан Василев на Доган ли е?, коментира ген. Атанасов.

Според Атанасов хората в своята мотивация, когато гласуват на изборите трябва да си зададат въпроса дали искат ДПС да е във властта или не. За да могат да се случат някакви реални реформи ДПС трябва да мине в опозиция. Ако тази партия участва в управлението няма да стигнем доникъде.

Мехмед Дикме коментира, че не трябва негативите да се приписват на партията. Според него реформи в ДПС са се правили много пъти, но без резултат. "Определен кръг от хората не позволяват партията да се развива и реформира. Поставят се послушковци, които да изпълняват определени поръчки. Ако ДПС мине в опозиция всички останали партии трябва да се отворят към помаците в България", смята Дикме.

Къде са институциите?, попита ген. Атанасов. Този сценарий за плануване на убийството на Пеевски е измислен. Целта е да се избегне подаването на оставка. Докога ще се фокусираме върху тази манипулация. Ако някой някого поръчва това не се чува по медиите. Виждаме народни представители с охрана, на която нямат право, убеден е Атанасов. Той подчерта, че имаме ситуация, в която се сменя собствеността на банката, която обслужва държавата. Когато се разбутва банковата система винаги има рискове.

Държавата е в изключително тежко финансово положение. От 1997 г. за втори път държавата е в подобно положение. Държавата върви към дъното и горко на този, който дойде на власт след това правителство. Правят се разходи, които не са необходими. Това са пари, които отиват за купуване на гласове, текат към обръчи от фирми. Възможно е да не се подаде оставка, смята Дикме.

Сега е времето, когато главния прокурор трябва да излезе и да разсее съмненията, че той е зависим. Трябва да разберем кой е авторът на този сценарий, изтъкна Атанасов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4207 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
яаф

2014.06.20 | 19:01

10
Ще стоят "на власт" докато не си разпределят цяла България. Проклети да са комунистите, че за втори път дадоха управлението на страната на дпс. ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ!!!
boiko da varne miliardite koito otkradna

2014.06.20 | 19:01

9
KUR ZA BOIKO BORISOV DOLEN KRADEC!!!
кутевски трол

2014.06.16 | 18:00

4
КУТЕВ ДА ТЕ ВЪРНЕ НА МАЙКА ТИ В НАСРАНИЯТ УРОД СПИНОЗЕН

2014.06.20 | 19:01

8
Че доган управлява България е ясно на всички , само , че тези смехотворни "поръчки" изобщо не олклоняват от искането за ОСТАВКА !
баба гицка

2014.06.20 | 19:01

7
доган е "БИВШ" /НЯМА ТАКЪВ/ АГЕНТ НА Д.С. - ВСИЧКИ ТАЙНИ ИГРИ И ЛЪЖИ ТРЪГВАТ ОТ ЧЕНГЕТАТА И ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ ЛИЗАЧИ, ЛЪЖЦИ, КРАДЦИ И ПРОДАЖНИЦИ ИМ СЛУЖАТ === НАРОДЕ, ТЪРСИ ИСТИНАТА И САМО С НЕЯ ЩЕ ЖИВЕЕШ ДОБРЕ

2014.06.20 | 19:00

6
Това за убийството не го вярват и децата дори.Това са пълни глупости , измслени от един велик сценарист , който направи същата постановка преди известно време.Вярвате ли че ако някой иска да убие друг , ще се изправи пред него с газов пистолет.Ей прост народ сме , до кога ще позволяваме да ни манипулират?
гошо

2014.06.16 | 18:18

5
Крадливо СДСджудже!

2014.06.16 | 18:00

3
ДО № 2 ТОВА, КОЕТО СТЕ НАПИСАЛИ ДА ВИ СЕ ВРЪЩА СТОКРАТНО!!! НЕ ВИ Е СРАМ! ВАС МАЙ САМО ТОВА ВИ ОПРАВЯ!!!
BOIKO E KURVA NA DOGAN

2014.06.16 | 17:59

2
GERB SA TURCI A BOIKO E KURVATA NA DOGAN

2014.06.16 | 16:49

1
ТОЯ много умно говори но ВСИЧКО Е ЛЪЖА ЛЪЖА ЛЪЖА.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини