ГЕРБ: Видяхме само комсомолски ентусиазъм в енергетиката

  • 28 май 2014 11:48

  • 2355
  • 2
ГЕРБ: Видяхме само комсомолски ентусиазъм в енергетиката
©

Вотът на недоверие е четвъртият поред срещу правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Този вот на недоверие е продиктуван от тоталния провал в сектора на енергетиката. Това каза депутатът от ГЕРБ и бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:. Той представи мотивите към вота на недоверие. Сред тях са липса на визия в енергийния сектор и груба намеса в работата на независимия регулатор ДКЕВР.

Свидетели сме на сблъсък между ЕК и България. Многократно бяхме предупредени за налагане на наказателни санкции. Основните мотиви са: Липса на визия в енергийния сектор. Липсата на действия в тази посока показва липсата на експертен потенциал, видяхме само комсомолски ентусиазъм и груба намеса в работата на независимия орган ДКЕВР. Доказателства за това са изказванията на политически лица за намаляване на цената на тока, както и стартиране на процедурата за отнемане на лицензите на ЕРП-тата. Занижените приходи от цената на тока ще доведе до негативни последствия, отбеляза Добрев.

Според бившият министър на икономиката и енергетиката въпреки заявките за рестарт на проекта "АЕЦ Белене", това не се е случило и говори за евтин предизборен пиар. "Липсва всякаква прозрачност. Станахме свидетели как се поръчва ядрен реактор без каквито и да било процедури. Свидетели сме на провал на проекта "Южен поток". Стойността на проекта се увеличи след кабинетни преговори на четири очи. Вчера по спешност директорите на "Южен поток България" са били събрани, за да съобщят кой ще е изпълнител на проекта", добави Добрев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2355 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.05.29 | 11:20

2
ЛИПСА НА ВИЗИЯ И ГРУБА НАМЕСА - ДВЕ ЧЕРТИ НА КОМУНИЗМА

2014.05.29 | 11:20

1
Как кой?Вече се знае,че на БГ територия испълнителя на проекта е Пеевски в нововъздадените си фирми...затова и цената на проекта скочи,много са на клона!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини