450 лв. минимална заплата в обновената програма на кабинета

Премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 заедно с вицето си Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София. вече работят над кратка ударна програма на правителството, с която то да излезе до края на месеца, пише "24 часа".

Промените, за които преди изборите заговори единствено Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, стават още по-спешни след резултатите от евровота тази неделя. Още в изборната нощ тяхната неизбежност потвърдиха вече и двамата лидери на управляващите партии.

Необходима е актуализирана управленска програма, каза в НДК Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. Правителството трябва да мине от стратегия на оцеляването към стратегия на ефективно управление, е тезата на лидера на ДПС.

"Премиерът Орешарски има пълното ни доверие, включително за това с какъв екип ще работи", декларира той. И уточни, че въпросът за персонални промени засега не стои.

С влизането на министъра на екологията Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност в Европарламента обаче рокадите вече са належащи.

Премиерът Орешарски вече е имал предварителен разговор с Местан и Станишев по повода. Говорено било засега с посочването на наследник в екологията да се затвори темата за персоналните промени, а по-сериозни такива да се мислят за есента. Защото много по-важно е кабинетът веднага да излезе с няколко кратки, ясни и разбираеми за хората послания. Именно над тях работел премиерът, подпомаган основно от вицето Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София..

Точка А в плана е минималната работна заплата да стигне 450 лв. още през 2015 г. Увеличението се предвиждаше до 2017 г., т.е. изтегля се с 2 години. Второто основно послание ще е за данъците - ясно да се декларира, че няма да се облагат богатите, каквито тежнения има у БСП, и че най-бедните слоеве ще запазят въведеното тази година възстановяване на данъка. Плоската скала няма да се пипа.
Трето - общините ще получат още средства по публичната инвестиционна програма. Вече имало предварителни разчети, че може да се освободи ресурс от около 300 млн. лева, съобщиха запознати със сметките. Кабинетът раздаде тази година 500 млн. на общините за техни проекти, но тези с кметове на ГЕРБ се оплакаха, че са дискриминирани.

Ясно е, че трябва да се даде нова сила на кабинета, коментира вчера от Брюксел Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Пак там премиерът съобщи, че му предстои среща с двамата лидери на БСП и ДПС. "Впечатлението е, че политическата ситуация не се е променила съществено последната една година", каза още премиерът пред журналисти там.

След анализ на свършеното за 1 година трябва да се излезе с ясен план за действие, по който да се свърши работата, която хората очакват, обясни соцлидерът.

По думите му обаче въпросът за персонални смени е неоснователен. Въпреки че засега в двете партийни централи надделявала тезата, че е по-уместно такива да има в късната есен, се коментирал и вариант още сега заедно с посочването на нов екоминистър да се смени и здравният. Д-р Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския влезе в противоречия с лекарския съюз и в серия разминавания с шефката на здравната каса д-р Румяна Тодорова. Подозренията се засилват от думите на Станишев в изборната нощ - той спомена на първо място здравеопазването, когато посочи кои сфери ще са на фокуса при актуализирането на управленската програма.

Продължава да има натиск и за разделяне на мегаикономическото министерство на две - на икономиката и на енергетиката, споделят висши партийци.

Междувременно вчера се е провело съвместно заседание на Централното оперативно бюро и на парламентарната група на ДПС. На сбирката е било решено депутатите да застанат твърдо зад кабинета "Орешарски" на вота на недоверие в парламента днес. "Въобще няма основание за разтуряне на този парламент и за предсрочни избори", заявиха пред "24 часа" двама членове на ръководството на ДПС. Но от освежаване на правителството - да.

ДПС просто щяло да изчака БСП да излезе от ступора, причинен от представянето на левицата на изборите, и да направи своя анализ. Едва след това хората на Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в щели да започнат разговорите, твърдят от ЦОБ.

Самият Местан вчера изобщо не отворил дума кой ще наследи Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност и зам.-министъра на отбраната Неджми Али, който също става евродепутат. Двамата остават на постовете си още три седмици.

На вчерашната сбирка Местан не посочил и проблемни ресори, които се нуждаят от импулс чрез нови министри. Никой не повдигнал и темата ГЕРБ.

Цветан Енчев, който в момента е шеф на политическия кабинет на екоминистърката Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност, е една от кандидатурите на ДПС за нов министър на околната среда и водите.

Енчев е неотлъчно до Михайлова в последната половин година и се смята, че е достатъчно запознат с делата на министерството. По образование е юрист и не е партиен член на ДПС. Бил е в листите на партията за парламентарните избори миналата година, но на неизбираемо място.

Вторият вариант, предлаган от ДПС още преди евроизборите, бил размяна на министерства между БСП и ДПС. Хората на Местан щели да отстъпят екологията, още повече че министерството в момента е със замразен достъп до еврофондовете. В замяна искали министерството на регионалното развитие, което и без това е принудено да работи тясно с друго ДПС министерство - новосъздаденото на инвестиционното проектиране.

Ако се стигне до размяна на шапките, начело на екологията щял да застане сегашният зам.-министър Атанас Костадинов. Начело на регионалното развитие пък трябвало да отиде сегашният зам. в инвестиционното проектиране и бивш председател на младежкото ДПС Джейхан Ибрямов.

Със сигурност спряганият за поста на Михайлова Метин Казак, който кара последни дни като евродепутат, няма да става министър на екологията. Това декларира той лично пред всекидневника. И напомни, че в нощта на вота Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в е описал бъдещия министър на околната среда като експерт, а не като партийна фигура.

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще повдигне утре темата за евентуалната необходимост от предсрочни избори. Това съобщиха вчера източници на "24 часа" от "Дондуков" 2.

В понеделник той се е чул с лидера на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който призова за оставка на Орешарски и за назначаване на служебно правителство, което да подготвя предсрочни избори. Поздравил го е с победата на ГЕРБ на вота.

В същото време държавният глава не избърза с реакция по темата вчера. Причината - за да не изпреварва нито окончателните резултати, които ЦИК ще оповести днес, нито парламентарните дебати по вота на недоверие към правителството, също днес. Но в същото време президентът Плевнелиев държал да реагира за поуките от европейските избори още в рамките на тази седмица и щял да го направи най-вероятно утре. Дали ще призове към консултации партийните лидери, или под друга форма, още не е ясно.

"Вие доказахте, че българите могат да бъдат заедно и да работят в екип и в най-тежките условия", заяви многозначително президентът Плевнелиев вчера, след като връчи почетния си знак на участниците в родните експедиции до Еверест от 1984 и от 2004 г.

Коментари

 1. 2014.05.31 | 13:06
  образованието то4и милиони за неса6тесвува6ти у4еници. спе6ни реформи
 2. 2014.05.31 | 13:05
  мръсни герберски педали и распоретини какво лошо има през 2015г. минималната заплата да е 450лв
  1. 2014.05.29 | 23:41
   Копеленце наркоманско, мръсен е създателя ти
  2. 2014.05.28 | 16:05
   Няма лошо и 1000 лева да е, но някой трябва да ги изработи и да си ги харчи както иска. А не да ги изработи и да ти даде половината на теб, за да лежиш и пишеш глупости.
 3. 2014.05.28 | 16:07
  Нито производство имаме нито износ! Как? Кой? От Къде? Оставка!!!
  1. 2014.05.31 | 13:05
   ОК ,съгласен съм оставка,но кой,Тиквата ли като дойде ще промени нещо_???Българино,докато не проумееш един път за винаги,че единственният начин да се оправи България е да се вкарат в затвора всички като се почне от Филип Димитров....Царе,Костовци,Станишевци,Тикви,Физкул туници и най вече рязаните фесове Доган и Местан и.....се линчуват от народа,като умрат от страх мафиози и олигарси,като в Китай разстрел и точка по въпроса!Това е начина иначе е само приказки,другия верен път е военен преврат,но ние нямаме военни!Но това не били демократични методи???А демократично ли е хората да мизерстват, а мафията да си върти далаверите_?Отговорите ги оставям за домашна работа!Прост народ,слаба държава!
  2. 2014.05.28 | 16:07
   ето това е въпросът - как, по какъв начин. Всеки може да обещава 1000 мин.заплата , ако иска. Нямаме производство, имаме ниска производителност, индустрия като туризма е в ръцете на мафиозите, не сме конкурентноспособни на международните пазари. Така като гледам единствено ИТ услугите са нещо на което сме на световно ниво.
 4. 2014.05.29 | 23:40
  Да сте намирали АТАКА? Няма ги никъде. За АТАКА гласуваха само билбордовете.
  1. 2014.05.28 | 14:56
   Да, всички се изреждат на майката
 5. 2014.05.29 | 23:36
  АМИ ЗНАЕТЕ ЛИ БЕ ЗАЩО НЯМАМЕ ПРОИЗВОДСТВО КРАТУНИ ВСЕЗНАЕЩИ.ЗАЩОТО НЯМА ПАЗАРИ.КАТО НЯМА ПАЗАРИ НЯМА И ПРОИЗВОДСТВО.КАКВА Е ПОЛЗАТА ЧЕ СМЕ В ЕС КАТО ПАЗАРИТЕ ИМ НЕ СА ЗА НАС.АКО ЕС НЕ СИ ОТВОРИ ПАЗАРИТЕ ЗА НАС ЗА ДА МОЖЕ ИКОНОМИКАТА НИ ДА РАБОТИ И ДА СЕ ПРОИЗВЕЖДА ДА ИЗЛИЗАМЕ И ДА ВЪРВИМ НА РУСКИЯТ ПАЗАР .ИНАЧЕ НЯМА ОПРАВЯНЕ ОЩЕ 50 ГОДИНИ.
  1. 2014.05.29 | 21:51
   Пазари ще имаме, когато сме конкурентноспособни.Никой не е луд да купува стоките ни, ако са по-скъпи от тези, които се произвеждат в другите страни, дори и качеството да е същото.
 6. 2014.05.29 | 23:36
  чистачите и шоферите на комунистите = герб, да пазят тишина
  1. 2014.05.29 | 23:35
   ДО ВСИЧКИ ГЕЙБЕРИ-ПОТАПЯЙТЕ СЕ И ЗАСМУКВАЙТЕ
 7. 2014.05.29 | 23:35
  Тия номера не минават :))) ОСТАВКА :)))
 8. 2014.05.29 | 11:23
  Явно комунягите гласят отново да се върне 1997 г.В Бобов дол е вече направено.Дерзайте комуняги!Така ще бъдете по-бързо изгонени.
 9. 2014.05.29 | 11:23
  Ако управляват до 3000-ната година може и да стане 450 лева.Пак манипулации само и само да ги оставят на власт.Пък и защо да не я вдигнат нали следващите ще му мислят от къде ще събират пари за заплати.
 10. 2014.05.29 | 02:35
  Кой скалпира моя червенолик \"брат\" \"Изравящият земята\",кой,кой..?
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет