Калфин: Аз каня Плевнелиев на дебат, защо ми отговаря Цветанов

  • 09 септември 2011 19:03

  • 1424
  • 11
Калфин: Аз каня Плевнелиев на дебат, защо ми отговаря Цветанов
©

Кандидатът за президент Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска изрази учудване, че вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа иска да участва в диспут с него вместо Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

„Каня непрекъснато на диспут г-н Плевнелиев, той е кандидат за президент. Не разбирам защо г-н Цветанов е решил да дебатира вместо него”, коментира Калфин пред журналисти в Габрово, съобщиха от предизборния щаб. Калфин каза това часове, след като министърът на вътрешните работи и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ коментира в кулоарите на парламента, че е готов на дебат с Ивайло Калфин на тема "Шенген".

„Много неща имам да кажа на министър Цветанов, но само бих му припомнил, че той е първият вътрешен министър, който получава отказ за влизане на България в Шенген. С него няма какво да дебатирам. Продължавам да каня г-н Плевнелиев на дискусия”, добави евродепутатът.

Калфин коментира, че България скоро няма да влезе със сухопътните си граници в шенгенската зона, защото „не сме достатъчно готови и защото няма доверие в правителството”. По 259-километровата ни граница с Турция, два пъти по-дълга от гръцко-турската, липсва сигурна и надеждна охрана. До 2015 г. тепърва ще се слагат системи за наблюдение, припомни Калфин.

Той е убеден, че в момента България не е готова да защити границите си по суша, ако стане част от Шенген, при огромния имигрантски поток, който минава през Турция. „Очевидно правителството не си е свършило работата”, завърши Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1424 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
владо

2011.09.10 | 11:01

5
Оооооооооооо "компетентната " Калфа пак реши да направи "сензационно" откритие - но всички знаем ,че нещата стоят по друг начин! Точно ти би следвало да знаеш ,че точно твоето правителство не направи нищо страната да влезе в Шенген - просто прекалено много крадяхте и ви врътнаха кранчето! Точно ти беше външен министър и би следвало да знаеш ,че спряха на 100% евросубсидиите след случая с президентското спонсорче Николов - излъгало и взело 6 млн евро субсидия за стари машини! Точно при сегашното правителство ни пуснаха спряното кранче и вече с европари се осъществяват и магистрали ,и спортни площадки ,и детски градини и т. н. а преди 2 дена Г-н Юнкер потвърди ,че България вече е изпълнила критериите за Шенген и е въпрос на време да влезем! Но това ,разбира се си го пропуснал, нищожното ти и завряно в г...за мозъче е прекалено вторачено в срещите с партийни активисти на по 1000 год. средна възраст и явно и теб те хваща Алцхаймер! Но нищо - още месец и си аут, а другарчета такъв "другарски" съд ще ти спретнат тогава - жална ти майка!

2011.09.10 | 18:51

10
Интересно как са спряли парите по времето на Станишев, като точно тогава бяха утвърдени проектите и бяха отпуснати парите за строежа на точно тези магистрали, на които лъжливото пожарникарче сега реже лентички? Така че не се опитвай да лъжеш толкова нагло. А в Шенген няма да влезем, поне не и докато контрабандата на цигари и петрол са държавна политика на сегашното ни правителство. Не, че предишните не си затваряха очите и нямаше подобни неща - напротив. Различното сега е, че самите ГЕРБери организират контрабандата

2011.09.10 | 11:02

7
Говорите фантасмагории1
niki

2011.09.10 | 11:01

6
калфи а на теб да ли ти имат доверие на запад,та нали беше министьр на троина коалиция и тогава заменките процьфтяваха.

2011.09.10 | 10:25

3
Цветанов вече почна да командва парада. Той Плевнелиев изобщо няма думата. Като го попитат какво мислете да правите с външната политика Плевнелиев ще каже еми трябва да питам батко и татко!
СЕКРЕТАРКАТА НА БОЙКО

2011.09.10 | 11:00

4
СВЪРЗАХТЕ СЕ СЪС СЕКРЕТАРКАТА НА БОЙКО. МОЖЕ ЛИ ДА МУ ПРЕДАМ НЕЩО! ЗА ЦВЕТАНОВ МОЛЯ НАТИСНЕТЕ 1,ЗА БОЙКО НАТИСНЕТЕ 3,ЗА ФИДОСОВА НАТИСНЕТЕ 0 ИЛИ 0888-ЯМ-ЯМ-ЯМ
Елизабет

2011.09.10 | 00:00

1
тОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГОВОРИ, КАМОЛИ ДЕБАТ ДА ВОДИ.Смешник!
антифен на цецко

2011.09.10 | 11:17

8
Калфин,вашия вътрешен министър Мики Маус в паниката си след първия полицейски протест започна "реформа"като съкрати граничари именно от тази граница и до сега не са попълнени бройките.Стига популизъм не разбра ли,че не ставаш за външен министър та камоли за президент. П.П.Не ,че и този дечко Росенчо става ама....
123

2011.09.10 | 09:07

2
Плевнелиев много добре си разиграва картите и взема максимума който може да постигне в ГЕРБ. При маниера на Борисов друг начин за игра би бил обречен.
evgeni

2011.09.10 | 15:09

9
Поредния опит да се затвърди тезата,че БСП и ГЕРБ в опозиция.Дълбоко в същността те са такива,но изпълняват и обслужват интересите на икономическо-политически кръгове под външно ръководство.Въпрос на покорство,под формата на "солидарност"и лобиране подплатено със " заслужено възнаграждение".Дотук нещата казани са като в някогашните епизоди от "Студио X",но и прозаично прости и без голям замисъл.В основата на 20 годишния "преход" е заложено тоталното ограбване от структурите,чрез своите си икономически разсейки дълбоко срастнали се в българската икономика ,под прикритието на политическото противопоставяне и подплатено от силови ведомства като МВР,ПРОКУРАТУРА И СЪДЕБНА ВЛАСТ. И все пак от време на време е нужна някоя друга ПИЕСА да се "разграничи" ТОЗИ от ОНЗИ. Ако се прегледат хрониките от 1989г. до днес и чрез немного обстоен анализ се вижда заложените конюнктури на престъпната политическа власт,продължавайки неотлъчно линията на геноцид/ подобно на Гърция,но тя бе ограбвана по параграф ефропейски фондове/."ДДС и МИТНИЦИ"вече са неизползваем политически источник и са вече в полезрението на Европа. И все пак армията бе РАЗТУРЕНА не по волята на НАТО ,ами досете се вие защо.Просто генезиса на балканския синдром задължава в диктатурни режими/ и от типа 20 годишни/ паралелната сила да бъде МВР,а не армията/доказано от историческа гледна точка/. Разменна ЕДИНИЦА,като условие за" БЕЗХАРАКТЕРНОСТ" са популярните за Българя -компромати в повечето от случаите изфабрикувани от службите.Просто точно и ясно в ерата на ВСИЧКО ЗНАЕЩАТА ЕЛЕКТРОНИКА,а в недалечни времена,когато онези РАЗСЕЙКИ се канонизираха като демократично условие за постоталитарен преход ,разменната единица бе РАЗСТРЕЛ. И медиите шумяха, че : Виждате ли мафията как си разчиства сметки помежду си.Да ама не, под формата на медийни спекулаций СЛУЖБИТЕ затвърждаваха позиций и нещата влязоха в строг ЕРАРХИЧЕН РЕД. Нищо сложно за ИМПЕРСКИ СЦЕНАРИСТИ ,при положение ,че има "добри" Български Режисьори и българската публика се възхищава или мрази ТОЗИ и ОНЗИ.Две гишета продаващи билети в БАЛШОЙ ТЕАТЪР/в българският вариант "сълза и смях",но и с американски сюжети "ДЕН НА БЛАГОДАРНОСТТА". И пак да се върнем на "прехода",просто вижте гласувани законопроекти на всеки един кабинет,състояние на икономика и ПЕЧАЛИВШИ ОТРАСЛИ и при кой управления без фактора несъстоятелност бяха продадени. ????? Да не забравяме ВАНШНИЯ ДЪЛГ и кономическите ВЪНШНИ СУБЕКТИ "обслужващи" финансовия сектор/институции и БАНКИ/. А горкият български гласоподавател все още им гледа пиесите.Ами въпрос на КАВИЧКИ И ПИТАНКИ,просто за удивителни вече няма място,ТОВА Е.
4754132785

2011.09.10 | 22:06

11
Може би той е по-подготвен в момента, пита се тогана защо предложиха плевнята-милионер за президент.Много пари не се правят по честен начин, това го е казал в Америка на времето еди кой си милионер. "Честни" мошенници не ни са необходими. При избора на президент преценете трезво нещата, не играйте ва банк, това ще ни съкруши.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини