Калфин: Аз каня Плевнелиев на дебат, защо ми отговаря Цветанов

  • 09 септември 2011 19:03

  • 1424
  • 11
Калфин: Аз каня Плевнелиев на дебат, защо ми отговаря Цветанов
©

Кандидатът за президент Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска изрази учудване, че вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа иска да участва в диспут с него вместо Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

„Каня непрекъснато на диспут г-н Плевнелиев, той е кандидат за президент. Не разбирам защо г-н Цветанов е решил да дебатира вместо него”, коментира Калфин пред журналисти в Габрово, съобщиха от предизборния щаб. Калфин каза това часове, след като министърът на вътрешните работи и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ коментира в кулоарите на парламента, че е готов на дебат с Ивайло Калфин на тема "Шенген".

„Много неща имам да кажа на министър Цветанов, но само бих му припомнил, че той е първият вътрешен министър, който получава отказ за влизане на България в Шенген. С него няма какво да дебатирам. Продължавам да каня г-н Плевнелиев на дискусия”, добави евродепутатът.

Калфин коментира, че България скоро няма да влезе със сухопътните си граници в шенгенската зона, защото „не сме достатъчно готови и защото няма доверие в правителството”. По 259-километровата ни граница с Турция, два пъти по-дълга от гръцко-турската, липсва сигурна и надеждна охрана. До 2015 г. тепърва ще се слагат системи за наблюдение, припомни Калфин.

Той е убеден, че в момента България не е готова да защити границите си по суша, ако стане част от Шенген, при огромния имигрантски поток, който минава през Турция. „Очевидно правителството не си е свършило работата”, завърши Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1424 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
4754132785

2011.09.10 | 22:06

11
Може би той е по-подготвен в момента, пита се тогана защо предложиха плевнята-милионер за президент.Много пари не се правят по честен начин, това го е казал в Америка на времето еди кой си милионер. "Честни" мошенници не ни са необходими. При избора на президент преценете трезво нещата, не играйте ва банк, това ще ни съкруши.
владо

2011.09.10 | 11:01

5
Оооооооооооо "компетентната " Калфа пак реши да направи "сензационно" откритие - но всички знаем ,че нещата стоят по друг начин! Точно ти би следвало да знаеш ,че точно твоето правителство не направи нищо страната да влезе в Шенген - просто прекалено много крадяхте и ви врътнаха кранчето! Точно ти беше външен министър и би следвало да знаеш ,че спряха на 100% евросубсидиите след случая с президентското спонсорче Николов - излъгало и взело 6 млн евро субсидия за стари машини! Точно при сегашното правителство ни пуснаха спряното кранче и вече с европари се осъществяват и магистрали ,и спортни площадки ,и детски градини и т. н. а преди 2 дена Г-н Юнкер потвърди ,че България вече е изпълнила критериите за Шенген и е въпрос на време да влезем! Но това ,разбира се си го пропуснал, нищожното ти и завряно в г...за мозъче е прекалено вторачено в срещите с партийни активисти на по 1000 год. средна възраст и явно и теб те хваща Алцхаймер! Но нищо - още месец и си аут, а другарчета такъв "другарски" съд ще ти спретнат тогава - жална ти майка!

2011.09.10 | 18:51

10
Интересно как са спряли парите по времето на Станишев, като точно тогава бяха утвърдени проектите и бяха отпуснати парите за строежа на точно тези магистрали, на които лъжливото пожарникарче сега реже лентички? Така че не се опитвай да лъжеш толкова нагло. А в Шенген няма да влезем, поне не и докато контрабандата на цигари и петрол са държавна политика на сегашното ни правителство. Не, че предишните не си затваряха очите и нямаше подобни неща - напротив. Различното сега е, че самите ГЕРБери организират контрабандата

2011.09.10 | 11:02

7
Говорите фантасмагории1
evgeni

2011.09.10 | 15:09

9
Поредния опит да се затвърди тезата,че БСП и ГЕРБ в опозиция.Дълбоко в същността те са такива,но изпълняват и обслужват интересите на икономическо-политически кръгове под външно ръководство.Въпрос на покорство,под формата на "солидарност"и лобиране подплатено със " заслужено възнаграждение".Дотук нещата казани са като в някогашните епизоди от "Студио X",но и прозаично прости и без голям замисъл.В основата на 20 годишния "преход" е заложено тоталното ограбване от структурите,чрез своите си икономически разсейки дълбоко срастнали се в българската икономика ,под прикритието на политическото противопоставяне и подплатено от силови ведомства като МВР,ПРОКУРАТУРА И СЪДЕБНА ВЛАСТ. И все пак от време на време е нужна някоя друга ПИЕСА да се "разграничи" ТОЗИ от ОНЗИ. Ако се прегледат хрониките от 1989г. до днес и чрез немного обстоен анализ се вижда заложените конюнктури на престъпната политическа власт,продължавайки неотлъчно линията на геноцид/ подобно на Гърция,но тя бе ограбвана по параграф ефропейски фондове/."ДДС и МИТНИЦИ"вече са неизползваем политически источник и са вече в полезрението на Европа. И все пак армията бе РАЗТУРЕНА не по волята на НАТО ,ами досете се вие защо.Просто генезиса на балканския синдром задължава в диктатурни режими/ и от типа 20 годишни/ паралелната сила да бъде МВР,а не армията/доказано от историческа гледна точка/. Разменна ЕДИНИЦА,като условие за" БЕЗХАРАКТЕРНОСТ" са популярните за Българя -компромати в повечето от случаите изфабрикувани от службите.Просто точно и ясно в ерата на ВСИЧКО ЗНАЕЩАТА ЕЛЕКТРОНИКА,а в недалечни времена,когато онези РАЗСЕЙКИ се канонизираха като демократично условие за постоталитарен преход ,разменната единица бе РАЗСТРЕЛ. И медиите шумяха, че : Виждате ли мафията как си разчиства сметки помежду си.Да ама не, под формата на медийни спекулаций СЛУЖБИТЕ затвърждаваха позиций и нещата влязоха в строг ЕРАРХИЧЕН РЕД. Нищо сложно за ИМПЕРСКИ СЦЕНАРИСТИ ,при положение ,че има "добри" Български Режисьори и българската публика се възхищава или мрази ТОЗИ и ОНЗИ.Две гишета продаващи билети в БАЛШОЙ ТЕАТЪР/в българският вариант "сълза и смях",но и с американски сюжети "ДЕН НА БЛАГОДАРНОСТТА". И пак да се върнем на "прехода",просто вижте гласувани законопроекти на всеки един кабинет,състояние на икономика и ПЕЧАЛИВШИ ОТРАСЛИ и при кой управления без фактора несъстоятелност бяха продадени. ????? Да не забравяме ВАНШНИЯ ДЪЛГ и кономическите ВЪНШНИ СУБЕКТИ "обслужващи" финансовия сектор/институции и БАНКИ/. А горкият български гласоподавател все още им гледа пиесите.Ами въпрос на КАВИЧКИ И ПИТАНКИ,просто за удивителни вече няма място,ТОВА Е.
антифен на цецко

2011.09.10 | 11:17

8
Калфин,вашия вътрешен министър Мики Маус в паниката си след първия полицейски протест започна "реформа"като съкрати граничари именно от тази граница и до сега не са попълнени бройките.Стига популизъм не разбра ли,че не ставаш за външен министър та камоли за президент. П.П.Не ,че и този дечко Росенчо става ама....
niki

2011.09.10 | 11:01

6
калфи а на теб да ли ти имат доверие на запад,та нали беше министьр на троина коалиция и тогава заменките процьфтяваха.
СЕКРЕТАРКАТА НА БОЙКО

2011.09.10 | 11:00

4
СВЪРЗАХТЕ СЕ СЪС СЕКРЕТАРКАТА НА БОЙКО. МОЖЕ ЛИ ДА МУ ПРЕДАМ НЕЩО! ЗА ЦВЕТАНОВ МОЛЯ НАТИСНЕТЕ 1,ЗА БОЙКО НАТИСНЕТЕ 3,ЗА ФИДОСОВА НАТИСНЕТЕ 0 ИЛИ 0888-ЯМ-ЯМ-ЯМ

2011.09.10 | 10:25

3
Цветанов вече почна да командва парада. Той Плевнелиев изобщо няма думата. Като го попитат какво мислете да правите с външната политика Плевнелиев ще каже еми трябва да питам батко и татко!
123

2011.09.10 | 09:07

2
Плевнелиев много добре си разиграва картите и взема максимума който може да постигне в ГЕРБ. При маниера на Борисов друг начин за игра би бил обречен.
Елизабет

2011.09.10 | 00:00

1
тОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГОВОРИ, КАМОЛИ ДЕБАТ ДА ВОДИ.Смешник!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини